TV Costa Brava

ULTRA TRAIL

Jordi Gamito, rebut com un campió

El de Castell d'Aro completa una excel·lent temporada amb la cinquena posició a l'Ultra Trial de Montblanc

02/09/2014 13:23h

Amb estupefacció i alegria, així és com va reaccionar el corredor Jordi Gamito al ser rebut per sorpresa per familiars i amics a Platja d'Aro. El corredor català ha quedat cinquè a la TDS, una de les proves emmarcades dins l'Ultratrail del Mont Blanc, una cursa de muntanya d'ultradistància i semiautosuficiència que disputen corredors de tot el món.

Jordi Gamito va aconseguir completar els 119 quilòmetres amb 7250 metres de desnivell positiu en 16 hores, 18 minuts i 16 segons, un temps que li va valer la 5a posició.

A la recepció que li va fer el poble de Castell d'Aro, Gamito va mostrar-se satisfet i agraït d'haver disputat la prova. Segons va explicar, el quilòmetre 50 va ser el més dur perquè va fallar-li l'alimentació, però després d'un tram de 17 quilòmetres d'allò més crític, el corredor va remuntar.

Jordi Gamito porta des del mes d'octubre treballant amb un entrenador personal per enfortir-se, agafar bons hàbits i perdre pes. Per estar a l'alçada de la competició del Mont Blanc, l'esportista platjarenc ha entrenat sobretot a Andorra, on hi ha diverses pistes llargues i amb molt desnivell per fer una bona preparació i preparar-se psicològicament per la soledat de la cursa. Un procés de preparació, que ha suposat un gran esforç per un ciutadà corrent com Gamito.

Amb l'Ultratrail del Mont Blanc, Jordi Gamito corona un 2014 ple d'èxits nacionalment i internacionalment, en el qual ha tret un quart lloc a "El Cruce" entre Argentina i Chile, una 3a posició a la Romeufontaine de França o un primer lloc al Trail de Ruthénes en territori també francès. El punt d'inflexió de la trajectòria del corredor platjarenc va arribar a la seva primera competició de llarg format, on va descobrir que valia per fer aquest tipus de curses.

Malgrat els èxits aconseguits, l'esportista de la Vall d'Aro afirma que la seva carrera just està començant i que segueix amb força per afrontar nous objectius.

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo

SEGUEIX-NOS «