Sant Andreu TV

REPORTATGE | JORDI MORALES

Jordi Morales i el repte dels seus cinquens Jocs

El palista d'Esparreguera es prepara per a la cita paralímpica de Rio, a la qual aspira a repetir les medalles ja assolides a Atenes i Londres

19/06/2016 21:55h

Jordi Morales (Esparreguera, 1985), és conegut per ser un dels referents del tennis de taula adaptat. Morales viurà el proper estiu a Rio de Janeiro els seus cinquens Jocs Paralímpics, després de debutar fa 16 anys a la cita de Sydney. Hi arribarà amb opcions d'assolir medalla. Morales va néixer amb espina bífida, fet que li suposa problemes d'equilibri, limitació que el col·loca a la categoria 7 al tennis de taula internacional. Tot i començar en categories convencionals, amb 14 anys va debutar en uns Jocs Paralímpics. La primera medalla olímpica arribava a Atenes, el 2004, bronze en categoria individual; i als Jocs de Londres, el 2012, es penjava la plata per equips.

Morales té una rutina de preparació, incidint en la seva principal dificultat, l'equilibri, el que més el limita. De fet, té un preparador físic amb qui ho treballen molt.

El palista és molt crític amb l'atenció mediàtica dels esportistes adaptats. "Nosaltres existim tres mesos cada quatre anys", amb menys repercussió mediàtica que a l'esport "convencional". Morales creu que falta fer un salt mediàtic, d'aposta dels patrocinadors.

Els reconeixements donen també ressò: Jordi Morales va rebre la Medalla al Mèrit Esportiu de Sant Andreu de la Barca ja el 2012, després dels Jocs Olímpics de Londres. Un reportatge de Sant Andreu TV.

 

SEGUEIX-NOS «