La Xarxa

'L'AMBAIXADOR' | TONI GERONA

'L'ambaixador': Toni Gerona

Després de 16 anys vinculat a l'handbol amb el FC Barcelona, el tècnic tortosí Toni Gerona ha decidit emprendre una nova etapa professional a Qatar

18/10/2015 08:15h

Àudio:

Toni Gerona va néixer a Tortosa, al Baix Ebre, el 31 de juliol del 1973. Apassionat per l'esport des de ben petit, va començar a jugar a handbol a l'escola. Amb 22 anys va decidir que si volia arribar lluny havia de deixar de veure les coses des de la pista i es va asseure a la banqueta per entrenar. Un paper que li ha permès aconseguir tres títols de Lliga consecutius amb el Barça B a la Divisió d'Honor Plata, els anys 2012, 2013 i 2014. Avui, és el nostre ambaixador a Doha, a Qatar.

Amb 42 anys i la necessitat d'assumir nous reptes, Toni Gerona ha agafat les maletes i ha marxat a Doha, a Qatar. Allà ha signat un any com a entrenador a El Jaish, un dels equips punters del país.

Uns aspectes en els quals en Toni ja intenta posar fil a l'agulla.

El Jaish és un club multiesportiu, a l'estil del Barça, amb diferents seccions. L'equip del Toni, aquesta temporada disputarà, com a mínim, el campionat qatarià, la Copa de Qatar, (equivalent a la Copa Asobal), i la Copa de l'Emir (equivalent a la Copa del Rei). El dia a dia allà és molt semblant al de qualsevol club d'alt nivell europeu.

De fet, no és la primera vegada que Toni Gerona entrena a l'estranger. El gener del 2012 va començar una nova experiència com a sel·leccionador d'handbol a Irlanda. Una etapa que va durar un any i mig.

Un anglès que li resulta imprescindible per poder entrenar el primer equip. Tot i així, també ha demanat un professor d'àrab per tenir, almenys, unes nocions bàsiques de l'idioma. Encara que enceti amb molta il·lusió aquesta nova etapa, sempre hi ha coses que es troben a faltar lluny de casa...

En Toni va arribar a Qatar acompanyat de la seva dona a mitjans d'agost, a més de 40 graus de temperatura. Tot i la calor, confia que l'experiència pugui tenir continuïtat en futures temporades.

Qatar actualment viu amb molta passió l'handbol, després d'acollir un mundial, del qual n'ha quedat subcampió. Sigui com sigui, en Toni espera extreure un gran enriquiment professional de tota aquesta aventura.

És el nostre ambaixador a la Primera Divisió d'Handbol de Qatar, a la banqueta d'El Jaish de Doha.

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo

SEGUEIX-NOS «