La Xarxa

'L'AMBAIXADOR' | XAVIER SABATÉ

'L'ambaixador': Xavier Sabaté

El tècnic barceloní entrena el Veszprém hongarès, a la Lliga SEHA d'handbol

12/12/2015 21:30h

Àudio:

El barceloní Xavier Sabaté va començar a jugar a handbol amb 12 anys. Des d'aleshores, aquella afició es va anar fent gran i es va acabar convertint en la seva professió. Després de llicenciar-se en INEF i passar per diversos clubs i categories com a jugador, ara fa ja uns deu anys que treballa com a tècnic. El 2012 va emprendre una nova etapa professional al Veszprém hongarès. Allà va començar fent de segon d'Antonio Carlos Ortega, i des del setembre és el primer entrenador del club.

Xavier Sabaté va començar a jugar a handbol al col·legi Sagrada Família de Barcelona amb només 12 anys. En la seva trajectòria com a jugador ha passat per clubs com el Barça, el Palautordera, el Pare Manyanet, el Sant Martí Adrianenc o l'Antequera de Màlaga. Després d'aquesta etapa, va decidir començar a entrenar. Quan va sorgir la possibilitat de marxar a Hongria, en Xavi ho va tenir molt clar. Es va incorporar al Veszprém el 2012, com a segon entrenador d'Antonio Carlos Ortega. Veszprém és una ciutat d'uns 65 mil habitants i està a poc més de 100 km de Budapest, la capital d'Hongria.

Reconeix que allà s'hi troba molt a gust. Després de tres anys al Veszprém, el passat mes de setembre el club va decidir destituir el primer entrenador, Antonio Carlos Ortega. Des d'aleshores, en Xavi Sabaté ha assumit aquesta tasca. Tot i aquesta situació, en Xavi només té paraules amables per a l'equip i es desfà en elogis pels seus jugadors. En Xavi destaca també el tipus d'handbol que es juga allà: molt diferent al que es juga aquí a Catalunya. Reconeix que el seu dia a dia a Hongria és força rutinari i que li exigeix moltes hores de feina. Arriba al pavelló cap a les 7h i no torna a casa fins a les 22h o les 23h. Pel que fa al futur, prefereix no fer plans i viure dia a dia. De moment té contracte amb el Veszprém fins al 2017. 

 

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo
 • Paralympic_flag.svg

  Històries humanes de l'esport adaptat

  Esport adaptat
 • Ambaixador-ico

  Esportistes de casa nostra repartits per tot el món

  L'ambaixador
 • Loguito

  Mites anònims, joves promeses i clubs amb història

  Herois locals
 • Ico-recodem

  La història dels mites de l'esport català

  Avui recordem
 • Ico-entrevista

  Les entrevistes de 'En joc'

  L'entrevista

SEGUEIX-NOS «