La Xarxa

HOQUEI HERBA | CLUB EGARA

L'Egara celebra una lliga carregada de simbolisme

El conjunt ratllat alçava la 14a lliga del seu palmarès diumenge passat després de 15 anys sense guanyar-la

06/06/2016 16:00h

El catorzè títol de lliga del Club Egara és, segurament, un dels més especials de l'entitat. Després de 15 anys, els ratllats han pogut celebrar un títol de la Divisió d'Honor Masculina d'hoquei herba i que ha tingut dos protagonistes destacats: l'MVP de la final era Edi Tubau, que disputava l'últim partit de la seva extensa carrera (que inclou una plata olímpica als JJOO de Pequín); i el gol decisiu a la final el va fer Josep Romeu, que aquest estiu deixa l'Egara per marxar a Bèlgica per jugar al Leuven. Els dos, Tubau i Romeu, han repassat l'èxit a l'entrevista de l''En joc' d'aquest diumenge.

També significava el partit decisiu pel títol el comiat de Patricio Keenan, tècnic del conjunt ratllat els últims cursos. 

El Club Egara ha estat el gran dominador de la Divisió d'Honor masculina aquesta temporada. En 22 partits oficials (entre lliga, quarts de final i final a quatre) tan sols ha cedit una derrota (a casa contra el Club de Campo, 1-3, el 18 d'octubre passat). De fet, els ratllats van iniciar el curs una mica dubitatius, amb 4 punts dels primers 9 possibles... i van guanyar els altres 15 partits consecutius, per ser campions regulars, tombar clarament el Taburiente als quarts, a doble partit, i superar el Club de Campo a les semifinals (3-2) abans de disputar la final contra el Polo.

Els únics peròs al curs són la derrota a la final de Copa (també contra el Polo, per 0-1) i l'eliminació europea després d'haver assolit els KO16 de l'EHL. Als vuitens de final els vallesans van caure... també contra el Polo (3-0).

Amb tot, les xifres de la temporada són espectaculas: 22 triomfs en 28 partits oficials i, sobretot, el títol de lliga 15 anys després. És any de comiats però també de retorns: Pau Quemada tornarà a vestir de ratllat el curs vinent, després d'uns anys a Bèlgica.

La final a quatre, amb duel decisiu entre dos equips catalans (Egara i Polo) i tres conjunts de casa nostra obtenint bitllet europeu per al proper curs (l'Atlètic, a més dels dos finalistes) dóna idea del potencial de l'hoquei herba a casa nostra. 

 

SEGUEIX-NOS «