La Xarxa

La Supercopa Catalunya es jugarà a Tarragona, preferiblement a l'octubre

28/06/2016 14:55h

Àudio:

Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, ha qualificat de "gran any" el curs 2015/16 del futbol català, una temporada que "marca la línia a seguir de cara al futur". Amb l'any acabat, ara la FCF té al davant diversos reptes. El més imminent, les eleccions de juliol, on tot sembla indicar que Subies reeditarà mandat. Però també l'organització de dos grans esdeveniments: la Supercopa Catalunya i l'amistós nadalenc de la selecció catalana, que enguany servirà d'homenatge a Johan Cruyff.

La Supercopa, a Tarragona

La Supercopa Catalunya, que enfrontarà el Barça i l'Espanyol, es disputarà "preferiblement el 26 d'octubre" -l'altra data proposada és el 31 d'agost- i la seu serà el Nou Estadi de Tarragona "coincidint amb què serà any olímpic a la ciutat", ha reconegut Subies, que assegura que "el Nàstic ens ha demanat acollir-la i estan il·lusionats amb què es faci a Tarragona".

L'amistós de Nadal servirà d'homenatge a Cruyff, però encara no té rival

"És l'únic partit que tenim a l'any, així que volem que sigui un homenatge a Johan Cruyff". Així ha reconegut Andreu Subies l'opció que el partit nadalenc de la selecció de Catalunya serveixi per homenatjar l'exseleccionador català i, per tal de mantenir el simbolisme d'una cita així, s'ha treballat perquè el rival sigui la selecció d'Holanda "però, com és habitual, la Federació Holandesa ens diu que no poden jugar partits contra federacions no internacionals, però estan oberts a col·laborar". Així doncs, s'obre la possibilitat que el rival de Catalunya sigui "un combinat de jugadors holandesos o un club, com l'Ajax".

'Futbol en joc'

Una de les grans novetats de la temporada ha estat la retransmissió de partits de Tercera i Primera Catalana cada setmana, a través de gairebé una trentena de televisions locals, fet que ha permès "obrir un espai per a tots els clubs, ciutats i pobles que tenen ganes i fan bé les coses", segons Subies.

Eleccions al juliol

El mandat de la junta actual acaba el 30 de juny, moment en què comença la campanya electoral. Però sense cap candidatura a l'oposició a la vista, la reelecció d'Andreu Subies el 26 de juliol sembla un fet. Amb un nou mandat, segons l'encara president, la FCF podrà "adaptar-se a la realitat d'avui en dia perquè el futbol que hem vist en l'última dècada no té res a veure amb el del futur". Buscar la independència de la Federació envers altres poders, per tenir "autonomia i capacitat econòmica pròpia" serà una de les claus per a una federació "que ha de liderar per ensenyar a d'altres com fer les coses".

 

SEGUEIX-NOS «