La Xarxa

REPORTATGE | HALTEROFILIA

Marcos Ruiz i Andrea Garrido, el futur de l'halterofilia catalana

19/02/2017 10:00h

Àudio:

L'halterofilia catalana viu un bon moment. Actualment diversos halters nascuts i formats a casa nostra estan fent carrera estatal, europea, i fins i tot, mundial. Unes fites que posen de manifest la bona feina feta des dels clubs de casa nostra. Des de La Xarxa hem volgut aproximar-nos a aquest esport i per això hem parlat amb diferents protagonistes.

Marcos Ruiz és un dels noms que sonen amb més força a casa nostra i en àmbit mundial. Va començar en el món de l'halterofilia amb només 13 anys, ara en té 20. Des dels seus inicis, primer al Club d'Halterofilia de Molins de Rei i després al CAR Sant Cugat, la trajectòria del Marcos ha estat imparable: bronze europeu junior en arrancada el 2015, i el 2016, plata mundial junior en arrancada i triple campió d'Europa junior. Des de fa un any ha fet el salt a Madrid, on s'entrena a la residència Blume. 

El 2016 també ha estat un molt bon any per a Andrea Garrido, una jove de 16 anys que va començar a interessar-se per l'halterofilia des de petita. Amb només 12 anys va començar a entrenar-se al Club Halterofília Matadepera.

 

SEGUEIX-NOS «