La Xarxa

REPORTATGE | HALTEROFILIA

Marcos Ruiz i Andrea Garrido, el futur de l'halterofilia catalana

19/02/2017 10:00h

Àudio:

L'halterofilia catalana viu un bon moment. Actualment diversos halters nascuts i formats a casa nostra estan fent carrera estatal, europea, i fins i tot, mundial. Unes fites que posen de manifest la bona feina feta des dels clubs de casa nostra. Des de La Xarxa hem volgut aproximar-nos a aquest esport i per això hem parlat amb diferents protagonistes.

Marcos Ruiz és un dels noms que sonen amb més força a casa nostra i en àmbit mundial. Va començar en el món de l'halterofilia amb només 13 anys, ara en té 20. Des dels seus inicis, primer al Club d'Halterofilia de Molins de Rei i després al CAR Sant Cugat, la trajectòria del Marcos ha estat imparable: bronze europeu junior en arrancada el 2015, i el 2016, plata mundial junior en arrancada i triple campió d'Europa junior. Des de fa un any ha fet el salt a Madrid, on s'entrena a la residència Blume. 

El 2016 també ha estat un molt bon any per a Andrea Garrido, una jove de 16 anys que va començar a interessar-se per l'halterofilia des de petita. Amb només 12 anys va començar a entrenar-se al Club Halterofília Matadepera.

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo

SEGUEIX-NOS «