La Xarxa

REPORTATGE | SÍLVIA SERRAT

Sílvia Serrat, a punt per marxar als Estats Units

La banyolina fa anys que juga a bàsquet a alt nivell, malgrat ser diabètica

16/01/2017 10:00h

Àudio:

La normalitat no acostuma a ser notícia, però en el cas de Sílvia Serrat el més destacat és justament la normalitat amb què gestiona la seva carrera esportiva malgrat les adversitats. Diabètica des de ben petita, la Sílvia ha afrontat les dificultats amb valentia i mai ha permès que la malaltia la condicioni. A punt d'arribar a la majoria d'edat, juga a bàsquet a alt nivell, i a partir de la pròxima temporada marxarà als Estats Units per jugar i estudiar a la Universitat de South Florida. Sílvia Serrat és tot un exemple de superació.

Sílvia Serrat té 17 anys, a punt de fer-ne 18. És de Banyoles i juga a bàsquet des de ben petita. Quan tenia 6 anys li van diagnosticar que era diabètica, una malaltia amb què ha conviscut tota la vida. Lluny de frenar-la, la diabetis ha suposat per a la Sílvia una motivació extra, l'ha ajudat a ser més responsable, i en cap cas ha aturat la seva carrera esportiva.

El Segle XXI és l'equip que té la Federació Catalana de Bàsquet a la Lliga femenina 2 i forma part d'un programa que permet a les jugadores compaginar el bàsquet d'alt rendiment amb els estudis. Ja fa 4 anys que la Sílvia viu i estudia a la residència Blume d'Esplugues de Llobregat, on ha trobat la situació ideal perquè la diabetis interfereixi al mínim possible en el seu creixement esportiu.

Des de fa un temps, Sílvia Serrat porta un sensor al braç que li permet conèixer els nivells de glucosa amb més comoditat que les habituals punxades, i també una bomba d'insulina que li facilita la pràctica de l'esport.

Aquesta jove promesa banyolina ha jugat sempre a alt nivell, fins i tot ha disputat grans campionats amb la selecció espanyola. Justament a partir del bon paper que va fer a l'últim Mundial sub-17, li va sorgir l'oportunitat de gaudir d'una beca per jugar i estudiar 4 anys als Estats Units. Una de les recances que tenia la Sílvia a l'hora de marxar a Florida és si la diabetis li podria generar dificultats en la nova vida que farà als Estats Units. Dubtes, però, que es van esvair quan va conèixer com funciona l'equip de la Universitat de South Florida. 

La Sílvia conviu amb la diabetis amb absoluta normalitat. És conscient que assumeix riscos pel fet de practicar esport a un alt nivell, però no hi vol renunciar. Amb una prometedora carrera al davant, Sílvia Serrat vol arribar al més lluny possible a través del bàsquet. Això sí, sempre tocant de peus a terra.

 

Cada setmana a 'En Joc' «

 • Pilota

  Resum i anàlisi de tots els partits del cap de setmana

  Futbol
 • Basquet

  El més destacat de l'ACB, LEB Or, LEB Plata i la Lliga EBA

  Bàsquet
 • Sticksbrisbanemcroller

  Resultats, classifcacions i les millors imatges de l'OKLliga

  Hoquei patins
 • Hanbol

  De l'Asobal a la 1a Estatal i les divisions femenines

  Handbol
 • Wp

  Repassa els partits de les Divisions d'Honor

  Waterpolo
 • Paralympic_flag.svg

  Històries humanes de l'esport adaptat

  Esport adaptat
 • Ambaixador-ico

  Esportistes de casa nostra repartits per tot el món

  L'ambaixador
 • Loguito

  Mites anònims, joves promeses i clubs amb història

  Herois locals
 • Ico-recodem

  La història dels mites de l'esport català

  Avui recordem
 • Ico-entrevista

  Les entrevistes de 'En joc'

  L'entrevista

SEGUEIX-NOS «