La Xarxa

'ZONA UFEC' | FCH

Tomàs Moral: "El moment esportiu de l'handbol català mai ha deixat de ser bo"

A la 'Zona UFEC' d'aquest dissabte hem entrevistat el president de la Federació Catalana d'Handbol

06/12/2015 18:00h

Àudio:

La Federació Catalana d'Handbol (FCH), fundada el 1941, va passar un dels seus pitjors moments fa tot just uns mesos. Un litigi amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per l'ús del Pavelló de Guiera va conduir l'ens federatiu a anunciar, l'octubre de 2014, estar en risc extrem imminent de desaparició. Catorze mesos després, la resolució ha acabat sent positiva per a la federació, que s'apropa al 75è aniversari mirant al futur amb optimisme i valorant l'excel·lent moment esportiu de l'handbol a casa nostra, amb el Barça, campió europeu i dominador únic de l'handbol estatal, com a màxim exponent. A la 'Zona UFEC' de l''En joc' ràdio entrevistem el president de la FCH, Tomàs Moral.

Sobre el moment viscut l'any passat, Moral és clar: "s'ha superat; ha estat un període molt crític. La FCH, de manera ferma, està fora del concurs de creditors", conclou.

"El moment esportiu de l'handbol català mai ha deixat de ser bo", afirma sense dubtar quan tractem el balanç competitiu de l'handbol a casa nostra. El màxim exponent és el Barça de Xavi Pascual: vigent campió d'Europa i imparable a la lliga Asobal, en què encadena 74 victòries. "Ens satisfà que sigui hegemònic, però les lligues no competitives pateixen; no és culpa del Barça, però", diu Moral. "El nivell dels equips se n'ha ressentit: molts jugadors i entrenadors estan marxant a l'estranger".

A la màxima categoria estatal masculina també destaca el BM Granollers, ara mateix quart, però també present a la competició europea, classificat a la fase de grups de la Copa EHF. A més, el club vallesà té els seus dos primers equips (masculí i femení) a les dues divisions d'honor.

La FCH compta amb unes 12.500 llicències, amb un augment molt significatiu al període 2006/2012.

L'any vinent la federació celebrarà el seu 75è aniversari. "Hem presentat els actes als clubs, en diferents presentacions a tot el territori", introdueix Moral. "Seran actes socials, esportius i concursos de recordatori", amb la intenció d'entrar el 'Llibre Guinness dels rècords': "Volem fer el partit més llarg de la història".

També el 2016 Tomàs Moral acaba el mandat al capdavant de la FCH. Tornarà a presentar-se? "No ho sé; estic content amb la feina feta. Tinc ganes de continuar fent que l'handbol vagi endavant. Fins a final de temporada no pensaré si seguir".

 

SEGUEIX-NOS «