Dimecres 16

Octubre de 2019

Després d'un greu accident, Roger Tuneu torna a la bicicleta

Va patir un traumatisme cranioencefàlic quan competia a BTT

17/08/2012 13:04h

En Roger Tuneu té 20 anys i competeix en la modalitat de BTT orientació en la categoria júnior. És l'actual campió de Catalunya i líder de la Copa Catalana i la Lliga Espanyola. Estava seleccionat amb la selecció espanyola per disputar el Mundial d'Hongria, però una inoportuna lesió li va impedir anar-hi.

El passat 30 de juny, mentre participava en una competició amistosa de BTT orientació, en Roger va perdre el coneixement i es va donar un cop molt fort al cap que li va provocar un traumatisme cranioencefàlic. Va ingressar immediatament a l'hospital C. S. Parc Taulí de Sabadell en estat de coma induït.

Al cap de dos dies va despertar-se i durant tres setmanes va estar ingressat a l'hospital fins que el van traslladar a l'Institut Guttmann de Badalona, on ha estat fent treball de rehabilitació.

Amb l'esperança de tornar a competir al màxim nivell i els següents Mundials a l'horitzó (als d'Hongria ja no hi pot anar), en Roger ha treballat dur perquè aquest incident tan sols quedi com una lesió més.

La modalitat de BTT orientació combina l'habilitat de la bicicleta amb la capacitat d'orientació de l'esportista a la muntanya. Amb l'ajuda del mapa de la zona, el paricipant ha de marcar tots els punts establerts al mapa i arribar amb el mínim de temps possible a la meta.

En Roger ha pujat de nou a la bicicleta i espera poder tornar a les muntanyes el més aviat possible.

segueix-nos «