Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

FUTBOL SALA | PRIMERA DIVISIÓ

El FS Gironella compleix 10 anys a l'elit del futbol sala femení

L'equip berguedà juga a la màxima categoria des de l'any 2004

31/05/2014 12:20h

Molts equips catalans han provat de consolidar-se a la Primera Divisió femenina de futbol sala. El Castelldefels, el Centelles i el Vallirana, entre d'altres, ho han intentat sense èxit, però només un ho ha aconseguit: el FS Gironella. Un club fundat el 1992 per un grup d'amics que, amb els anys, s'ha convertit en l'equip de referència del futbol sala femení català. El tresorer de l'entitat i alcalde de la localitat, David Font, explica l'essència del club berguedà, des dels seus inicis fins a l'actualitat. 

El FS Gironella ha acabat la temporada a la Primera Divisió Femenina en vuitena posició amb 46 punts. 

El Futbol Sala Gironella és l'únic equip català de futbol sala femení que pot dir que fa una dècada que és de Primera. 10 anys a l'elit, alguns amb més patiment que d'altres, com la temporada 2008-09, en què el club va estar a punt de perdre la categoria. Segons el club berguedà, aconseguir l'estabilitat passa bàsicament per mantenir-se el primer any.

Però hi han més claus. Com a tots els clubs modests, tothom a de donar un cop de mà. Fins i tot l'alcalde de la localitat, David Font, tresorer de l'entitat i cambrer ocasional, porta els números però també serveix al bar del Pavelló Municipal.

Sense pràcticament estructura, el Gironella s'ha fet un lloc a la màxima categoria. Només dos equips integren l'entitat, el sènior i el cadet-juvenil, tots dos femenins tot i que el club va fer les seves primeres passes en categories masculines.

Del Gironella, només una jugadora és berguedana, la baganesa Clàudia Pons. La resta són de Barcelona i rodalies, per això l'equip entrena dos o tres vegades per setmana al Centre Blume, a Esplugues. Lluiten a Primera però no reben ni un cèntim a canvi. Amb sis desplaçaments a Galícia i quatre a Madrid, la màxima categoria surt cara. Les subvencions i el suport dels aficionats ajuden a mantenir el sènior a Primera.

El proper curs, el Gironella disputarà la seva onzena temporada a Primera. Un èxit a l'abast de pocs, que situa una localitat berguedana de poc més de cinc mil habitants a l'elit del futbol sala femení espanyol.

segueix-nos «