Dijous 17

Octubre de 2019

Lleida TV

Alpinisme

Tot a punt per atacar el Dhaulagiri

El lleidatà Juanjo Garra intentarà al maig un dels cinc vuit mils que li queden per conquerir

01/04/2013 19:02h

L'11 d'abril marxarà de Lleida per intentar-ho amb el setè cim més alt del món, el Dhaulagiri. Juanjo Garra ja és un especialista en coronar vuit mils, i aquest proper mes de maig ho intentarà amb un dels cinc que li falten. Per fer-ho ha trobat una nova manera de finançament.

Les proves d'esforç a que s'ha sotmés determinen que Juanjo Garra continua fort com un roure i a punt, física i mentalment, per afrontar el nou repte en la seva trajectòria com a alpinista. Novament el lleidatà torna a l'Himàlaia, ho farà el proper mes d'abril, per tal d'intentar l'assalt al Dhaulagiri, un dels cinc vuit mils que encara li queden per conquerir. Amb els seus 8.167 metres, aquest cim nepalí esdevé la setena muntanya més alta del planeta, i es caracteritza per la seva complexitat.

El Dhaulagiri -en nepalí "la muntanya blanca"- és el primer repte que afronta Garra després de l'ascensió l'any passat del Shisha Pagma, i intentarà fer cim juntament amb dos alpinistes més, Lolo González i Enrique Osiel. La novetat aquest cop és que també aniran amb ells, fins al camp base, un grup d'amics i excursionistes que faran un trekking de 21 dies per viure en primera persona la part inicial d'una expedició d'aquestes característiques. Tot, per uns dos mil euros per persona.

I és que qualsevol font de finançament addicional és benvinguda en temps de crisi, i més quan una expedició com aquesta té un pressupost per alpinista de 10.500 euros. La sortida de Lleida està prevista el dia 11 d'abril, i l'intent de cim serà aproximadament un mes després. La tornada serà el dia 1 de juny.

segueix-nos «