Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Media

Coneguem Bas Ràdio

06/11/2015 13:05h

L’energia i valentia d’un grup de joves, que amb prou feines superaven la majoria d’edat, va permetre a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, tenir la seva pròpia emissora local a finals dels anys setanta. Un transmissor casolà, fet per un veí amb coneixements d’electrònica, guardat curosament en una caixa de sabates, facilitava les emissions. 

Tot i així, el projecte no estava exempt de dificultats. La precarietat de l'aparell impedia que es pogués escoltar la ràdio més enllà de Sant Esteve d’en Bas. Avui, Bas Ràdio s’escolta als set pobles que integren la vall. 

Però a principis dels 80, no era així. I quan no fallava el transmissor, una parella de la Guàrdia Civil obligava a tancar aquella ràdio sense permisos que havia començat pel caprici d’un grup d’amics.

Amb el pas dels anys aquell caprici de joventut s’ha convertit en l’emissora municipal de la Vall d’en Bas. L’any 92 l’emissora es va instal·lar en unes dependències de l’ajuntament de Sant Esteve i va passar a anomenar-se Bas Ràdio.

Una ràdio feta pels col·laboradors

Actualment hi ha 7 col·laboradors. Un nombre, sens dubte reduït, però que no impedeix que Bas Ràdio tingui un informatiu diari a primera hora del matí presentat per l'Albert Gelis, l'únic dels fundadors de l'emissora que encara continua al peu del canó. Els esports també tenen protagonisme amb un programa que resumeix l’actualitat esportiva de la comarca els divendres i els dilluns al vespre. La producció pròpia es reforça amb diversos espais de música i ciència produïts per col·laboradors de l’emissora.

Destaca el programa ‘Més enllà de les estrelles’, un dels espais històrics de la ràdio. Conduït per Dani Feixes repassa els èxits musicals dels anys 70 i 80.

Bas Ràdio també aposta per la divulgació científica amb programes com el que fa Santi Roca sobre astronomia. ‘Els perquès de cada dia’, que s’emet els dilluns, intenta donar resposta a les incògnites que amaga l’univers.

El paper de La Xarxa

Una graella rica en continguts que es complementa amb la col·laboració recentment estrenada amb La XarxaBas Ràdio ha trobat en aquesta col·laboració una magnífica finestra per acabar d’omplir de continguts la seva programació.

La versió radiofònica d’‘Adolescents.cat’ que s’ha estrenat enguany, el ‘Cocodril Club’ o els ‘Sons a cau d’orella’ són alguns dels espais que Bas Ràdio ha sumat a la seva oferta gràcies a la col•laboració establerta amb La Xarxa.

Una col·laboració que l’emissora garrotxina té previst seguir incrementant amb alguns dels espais informatius que serveix La Xarxa. I és que entre els reptes a mitjà termini de l’emissora hi ha el de ser el referent informatiu local a la Vall d’en Bas.

segueix-nos «