Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem més Ràdio Santvi

02/02/2016 10:23h

Després d’anys d’escassa activitat, l’emissora municipal de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, vol obrir una nova etapa. L’objectiu és convertir-se en referent de la informació local i en altaveu de les inquietuds dels veïns amb ganes de fer ràdio. Són reptes ambiciosos que no es faran realitat d’un dia a l’altre però, en qualsevol cas, el fil a l’agulla ja està posat. Així ho entén l’empresa Advertcompress, que el passat octubre va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament per revitalitzar Ràdio Santvi i crear-hi, a més, una escola de ràdio. Al capdavant hi ha el comunicador i publicista Alfons Murga, que està acabant de perfilar un equip amb qui poder desplegar el projecte.

Un informatiu diari, la màxima prioritat

Un ‘pinyol’, entre redactors, tècnics i comercials, que pugui tirar endavant una programació feta, principalment, per col·laboradors. El primer pas serà la posada en marxa d’un informatiu diari propi i la participació directa al magazín ‘El primer cafè’, un projecte que aborda l’actualitat de quatre municipis del Maresme, entre els quals hi ha Sant Vicenç de Montalt. En el terreny informatiu, també hi ha la voluntat d’estrènyer llaços amb La Xarxa, amb la qual es connecta diàriament per emetre els butlletins i l’informatiu ‘Notícies en xarxa’ migdia.

L’oferta divulgativa i d’entreteniment, en marxa

Pel que fa als programes divulgatius i d'entreteniment, Ràdio Santvi disposa d’una oferta de gairebé 24 hores de continguts propis a la setmana. Tot plegat, gràcies a la vintena de col·laboradors que empenyen el projecte. Ara mateix, en antena hi ha una desena d’espais de temàtica ben variada, amb l’humor, la cuina, el futbol, les sardanes, el "revival" o, fins i tot, els fenòmens paranormals com a protagonistes. Un dels més reeixits és el magazín ‘Una nit a la ràdio’, que cada divendres acosta als oients una barreja ben original de propostes sobre cinema, futbol i curiositats diverses.

Estrena imminent d’un nou web

Des que va agafar les regnes de l’emissora, l’equip d’Alfons Murga tenia clara la necessitat de renovar-ne el web perquè fos una finestra d’accés fàcil i útil als continguts. Aquest propòsit es materialitzarà en qüestió de dies, amb un nou web que permetrà escoltar la ràdio en directe i a la carta, i en què es podrà consultar en detall la programació.

Aquesta setmana també s’està acabant d’enllestir les feines per equipar els estudis amb aparells informàtics i mobiliari. Amb seu al Centre Cívic El Gorg, en ple centre de Sant Vicenç de Montalt, Ràdio Santvi compta amb una redacció i dos locutoris.

segueix-nos «