Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Montcada Ràdio

16/02/2016 09:42h

L’evolució de Montcada Ràdio segueix el patró de moltes altres emissores municipals. Els inicis, a mitjans dels 80, van ser pletòrics, amb una legió de voluntaris que omplien pràcticament sols la graella. En aquella època, l’emissora de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) comptava amb un equip permanent de 25 col·laboradors que tiraven endavant els informatius i els magazins de matí i tarda. Aquesta dinàmica fa un tomb a principis dels 90, quan el mitjà es professionalitza i el personal en plantilla assumeix també l’elaboració del butlletí municipal. Les mateixes mans no arriben a tot i es dosifiquen esforços reduint progressivament els espais de producció pròpia de l’emissora. 

Cap al 2007, amb la posada en marxa dels portals laveu.cat i montcadaradio.com, la direcció opta per crear dues grans franges de programació: del matí fins al vespre, butlletins informatius combinats amb una selecció musical, i del vespre a la mitjanit, espais fets per col·laboradors. Un esquema que ha perdurat fins avui.

Actualment, l’equip de l’emissora el conformen quatre periodistes i dos tècnics de so. Aquests mateixos periodistes són també els que forneixen de contingut laveu.cat, el portal de notícies municipal, i el butlletí quinzenal imprès. La directora, Pilar Abian, que està a la ràdio des dels inicis, subratlla que l’emissora compta amb una crossa molt valuosa: els col·laboradors. Actualment, una quarantena de veïns de totes les edats posen en antena més de vint programes, entre magazins, musicals i continguts especialitzats.

El proper repte, una app pròpia

Montcada Ràdio emet a través de la FM, el web i l’aplicació de Montcada Comunicació. La voluntat, en aquest sentit, és que l’emissora acabi disposant d’una aplicació pròpia.

segueix-nos «