Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Olesa Ràdio

13/11/2015 13:32h

Olesa Ràdio és un clar exemple de vigor entre les emissores municipals. Les dades ho constaten. En funcionament des de fa 33 anys, emet nou hores diàries de programació en directe amb un equip de sis persones i, pareu atenció, una cinquantena de col·laboradors d’edats i perfils diversos. És i ha estat, a més, una escola de periodistes per a molts professionals que ara treballen en mitjans d’àmbit nacional, com David Jobé o Raül Llimós. I compta, també, amb un extens palmarès. A les seves vitrines llueixen dos premis Rosalia Rovira de ràdio local, el Premi per a la Diversitat de l’Audiovisual del CAC i el Premi Lacetània Regió 7 de Comunicació. 

Quina és la clau de tot plegat? La pista la dóna la directora, Lourdes Pallarès: “Hem aconseguit ser un referent informatiu i també un altaveu de tot allò que fan les entitats”.

Olesa Ràdio encara el futur amb il·lusió, disposada a entomar un repte gens fàcil: captivar l’audiència més jove, que no té com a referent natural els mitjans de comunicació, sinó Internet. Qualsevol estratègia en aquest sentit haurà de preservar, asseguren, l’esperit de servei públic.

Els informatius, el principal actiu

El pal de paller de la programació és el seguiment de l’actualitat local a través de l’informatiu, amb dues edicions diàries, i el magazín matinal ‘Hotel Gori’. Presentat per Albert Galceran i Eduard Sanmartín, aquest espai de quatre hores diàries (de 8h a 12h) repassa el més destacat de la jornada amb cròniques, entrevistes i tertúlies d’àmbit polític, esportiu i social. També obre una finestra a la divulgació, amb seccions dedicades a diferents àmbits d’actuació municipal, com els serveis socials o l’ocupació.

Els esports també juguen un paper destacat a la graella. Així, l’informatiu ‘La bombonera’ repassa diàriament l’activitat dels clubs locals, especialment intensa en disciplines com el futbol, el bàsquet i l’atletisme.

Col·laboració amb altres emissores del Baix Llobregat

La proximitat i la similitud entre municipis va empènyer cinc emissores del Baix Llobregat a engegar ja fa alguns anys un informatiu setmanal conjunt, de mitja hora de durada. A més d’Olesa Ràdio, a ‘A 5 bandes’ hi participen Ràdio Abrera, Ràdio Martorell, Ràdio Esparreguera i Ràdio Sant Esteve, de Sant Esteve Sesrovires. Ben aviat se’n podria sumar una altra, Ràdio Sant Andreu, de Sant Andreu de la Barca. La presentació i la coordinació del programa és rotatòria i es nodreix de les notícies més destacades que l’actualitat hagi generat a cada municipi.

Un altre projecte de col·laboració en què està implicada l’emissora olesana és ‘La tarda’, el magazín que La Xarxa fa conjuntament amb una trentena de ràdios locals i que es pot escoltar a tot Catalunya.

Àmplia gamma de programes fets per col·laboradors

Els vespres són dels col·laboradors, amb programes principalment culturals. I el cap de setmana, arriba el torn de l’espai més veterà de l’emissora, ‘So de cobla’. Fet per Olesa Sardanista, respon a la gran tradició sardanística que hi ha a la vila. S’hi pot escoltar música de sardanes, conèixer els autors locals que hi ha rere les partitures i també estar al dia de l’agenda d’actuacions.

Olesa Ràdio té una seu molt cèntrica, ubicada a la Casa de Cultura, al costat de l’ajuntament. Les instal·lacions actuals es van estrenar fa cinc anys i compten amb dos estudis i una redacció. Pel que fa a l’emissió, es pot escoltar pel 90.1 de la FM i també es pot seguir la programació, en directe i a la carta, al web olesademontserrat.cat/olesaradio.

segueix-nos «