Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Fem Xarxa

Coneguem Olot Televisió

18/03/2015 16:12h

Olot Televisió va néixer el gener de 1998 amb una emissió especial des del restaurant Les Cols, a la capital de la Garrotxa; un programa de sis hores de durada on es va proclamar la voluntat de fer un mitjà de proximitat, de qualitat, obert i participatiu. Després d’un primer període d’emissions esporàdiques, el 1999 va ampliar les hores de producció amb una graella que, tres dies a la setmana, oferia informatius, entrevistes i reportatges.

Els primers temps de la televisió es van viure a les instal·lacions de Can Trincheria. No va ser fins al 2002 quan, amb el trasllat a l’actual seu de l’antiga fàbrica de Can Simon, es va fer un salt de qualitat que va permetre iniciar les emissions diàries.

Olot Televisió va ser també la primera televisió de les comarques gironines en emetre en digital; unes emissions que van arrencar el 3 de desembre de 2008 i que han ajudat a situar el canal com el mitjà de referència a la Garrotxa. Un arrelament que també s’explica per l’àmplia cobertura que dóna a entitats i associacions de la comarca.

Actualment hi treballen 12 persones amb el suport de set col·laboradors. Com a reconeixements, Olot Televisió ha guanyat el premi Carles Rahola de Comunicació Local pel programa 'L'eix de les oportunitats', sobre l'obertura de l'eix Vic-Olot per Bracons; i el Premi Zapping pel reportatge 'El somriure de Jaume Sanllorente'.

Els informatius, columna vertebral de la programació

El programa més vist de la televisió és ‘Les notícies’, seguit del ‘Pros i contres’ que dirigeix i presenta el director de la cadena, Albert Brosa. En l'apartat informatiu, també destaca 'Al dia comarques de Girona' sobre l'actualitat de la demarcació, coproduït amb altres televisions gironines amb el suport de La Xarxa. Aquest programa va quedar finalista dels premis Carles Rahola 2015. 

Capítol apart mereixen els debats electorals. Des del 1999, l’aposta per aquest format ha estat clara; primer des del Teatre Principal, després des dels estudis del canal. Sempre, en qualsevol cas, convertits en un dels referents de la voluntat de servei de la televisió.

Pel que fa als esports, actualment es produeixen i coprodueixen tres programes. El 'talk show' ‘La banqueta’, presentat per Roger Santaló; ‘Actual esports’, coproduït amb altres televisions gironines i el carrusel de cap de setmana ‘En joc’, en el qual participen televisions d’arreu del país. A més, s’emet l’informatiu de La Xarxa ‘Esports en xarxa’.

La graella es completa amb continguts divulgatius com ‘Del paisatge a la taula’, dedicat a la gastronomia de la zona; ‘Amb identitat empresarial’, per parlar del teixit empresarial; o ‘Amb identitat’, l’espai de les entitats i associacions de la ciutat.

Continguts més accessibles

La majoria dels programes d’Olot Televisió estan disponibles al web www.olot.tv, portal que es va renovar el 2014 i que ha arribat a assolir pics d’audiència de més cent mil usuaris acumulats en un mes. Els continguts també es poden recuperar a internet a la plataforma xip/tv. Les darreres innovacions tecnològiques també permeten veure la cadena a les televisions que tenen el sistema HbbTV i als dispositius mòbils gràcies a l’app de la cadena. 

Producció per a tercers

Des de la temporada 2003/2004, la cadena funciona com a productora. Actualment opera sota el nom de Vulcània. Des d’aquesta empresa han sortit continguts per a plataformes com Comuncàlia o la mateixa Xarxa.

segueix-nos «