Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Ràdio Balaguer

30/11/2015 10:04h

A la Noguera, una comarca poc poblada i amb escassa presència mediàtica, Ràdio Balaguer és una referència imprescindible per seguir l’actualitat més propera. La vocació informativa i de servei va empènyer, aviat farà 30 anys, la creació d’aquesta emissora municipal, que tot i els pocs recursos emet diàriament gairebé 17 hores de programació pròpia. Els tres professionals que formen l’equip elaboren els continguts informatius, pal de paler de la graella, i a la vegada coordinen l’ampli assortiment d’espais temàtics en què participen més de 30 col·laboradors, d’edats i perfils diversos.

Els informatius, la gran aposta

La cita amb l’actualitat arriba cada dia amb l’informatiu, a les 13h i amb una versió ampliada a les 19h. Un repàs a tot allò que hagi ofert la jornada a Balaguer i la Noguera, sense perdre de vista els grans temes que afecten el conjunt de la demarcació de Lleida. La directora de l’emissora, Sònia Arimany, presenta aquest programa que combina cròniques i entrevistes en directe. Cada migdia, a més, Ràdio Balaguer emet ‘Notícies en xarxa’, l’informatiu que es fa des de La Xarxa i que apropa l’actualitat de les comarques catalanes.

Complementen l’oferta informativa ‘Directe a l’alcaldia’, una entrevista quinzenal amb el batlle de Balaguer, a qui els oients poden adreçar preguntes en directe; ‘Actualitat plural’, una entrevista mensual amb els representants dels partits amb representació a l’Ajuntament, i ‘La Noguera de prop’, un espai mensual de conversa amb els alcaldes de la comarca.

Espais temàtics per a tots els gustos i interessos

De programes especialitzats, n’hi ha per triar i remenar. Alguns estan fets de bracet amb equipaments municipals, com l’espai de salut ‘Pensa amb el CAP’, en col·laboració amb l’ambulatori, o el ‘Va de llibres’, que rep el suport de la biblioteca. L’òpera i el turisme són altres camps amb programa propi, d’esperit divulgatiu. Enguany, s’han afegit a aquest repertori ‘Opinions compartides’, una tertúlia sobre el present i el passat de Balaguer esquitxada de música actual. Per als més joves, hi ha 'La ràdio a l’escola’, que neix d’un projecte per acostar l’emissora i el periodisme a les escoles i instituts del municipi. Una iniciativa en marxa des de fa anys i que ha servit perquè alguns alumnes s’hagin convertit en col·laboradors.

Més reforços de cara al 2016

L’Ajuntament de Balaguer treballa en la creació d’una Àrea de Comunicació que permetria dotar l’emissora de més recursos. Entre altres coses, es preveu l’ampliació dels estudis actuals, ubicats a l’edifici del consistori, en ple centre del municipi.

segueix-nos «