Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Media

Coneguem Ràdio Cap de Creus

22/10/2015 11:29h

Hi va haver un temps en què els veïns de Cadaqués omplien de veus la ràdio del municipi. Amb el pas dels anys, la marxa dels joves que busquen oportunitats fora del poble i l’envelliment progressiu de la població ha fet que cada vegada sigui més complicat omplir la graella de la ràdio municipal de Cadaqués. Tot i aquestes dificultats, Ràdio Cap de Creus, continua sent un mitjà local de referència en aquesta petita població de l'Alt Empordà

Iniciativa del veïns

L’entusiasme i la passió per la ràdio d’aquells veïns que vora l’any 84 arreplegaven les taules del Casino per fer els primers programes de ràdio s’ha anat difuminant a poc a poc.

Sort de la Marga Faixo, l’única treballadora que té aquesta ràdio local de l’Alt Empordà. Ella fa de periodista, de tècnica de so, rep els convidats, cobreix les notícies que emet diàriament en un informatiu de mitja hora que recull tota l’actualitat de Cadaqués i de la comarca. La Marga entrevista un cop al mes l’alcalde a l’espai ‘Es vostro alcalde’, grava els plens municipals que després emet la ràdio i penja tot aquest material al web de l’emissora perquè, a més del directe, els veïns de Cadaqués puguin escoltar a la carta la programació que els ofereix Ràdio Cap de Creus.

Sort de la Marga i d’alguns dels seus col·laboradors més fidels com en Carlus Serinyana que per setena temporada consecutiva dirigeix i presenta el magazín ‘Es programa estrany d’en Seri’. Un programa que com el seu nom indica és difícil de catalogar, però que cada setmana mostra l’estat d’ànim dels veïns de Cadaqués.

‘On Air’ és una altra de les produccions pròpies de Ràdio Cap de Creus. Aquesta vegada gràcies a la col·laboració desinteressada d’unes alumnes de segon d’ESO que un cop al mes es posen davant dels micròfons de la ràdio per oferir al públic adolescent temes del seu interès.

La Xarxa, eina de gran ajuda

Però sens dubte una de les grans solucions per aquesta ràdio petita ha estat la col·laboració amb La Xarxa de Comunicació Local.

“El millor descobriment”- com li agrada dir a la Marga. Ràdio Cap de Creus utilitza molts dels programes que la resta d’emissores locals posen a disposició de la sindicada perquè puguin ser descarregats i utilitzats per altres ràdios locals.

L’última adquisició és la d’‘Adolescents.cat’. La versió radiofònica del programa de televisió que tant d’èxit té entre el públic més jove, tant a les xarxes socials com a la pantalla i des d’aquesta temporada també a la ràdio. A Cadaqués tampoc ha passat desapercebut.

segueix-nos «