Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Fem Xarxa

Coneguem RàdioSeu

23/03/2015 11:00h

L’1 de juliol farà 30 anys d’ençà que un grup de radioaficionats va posar en marxa RàdioSeu, a la capital de l’Alt Urgell. L’emissora ben aviat va trobar el suport municipal i l’empenta de molts voluntaris, fins que va aconseguir incorporar en plantilla un petit equip de professionals. Actualment, la tiren endavant tres persones amb l’ajut d’una trentena de col·laboradors. La prioritat de la modesta redacció de RàdioSeu és el seguiment de l’actualitat local a través dels butlletins i d’un informatiu amb tres edicions diàries d’entre 15 i 30 minuts. La proximitat és, en efecte, el distintiu d’aquest mitjà i la raó per la qual sona a centenars de llars pirinenques. L’oferta informativa l’arrodoneix cada migdia el magazín ‘Els Migdies de RàdioSeu’, fet a partir d’entrevistes d’actualitat i seccions temàtiques.

Les xarxes socials, porta d’entrada dels més joves

Les portes de RàdioSeu estan sempre obertes a les escoles urgellenques interessades a conèixer des de dins un mitjà de comunicació. Algunes d’aquestes visites aporten curiositat i amb el temps fan aparèixer nous col·laboradors. Amb tot, l’emissora ha constatat que el camí més efectiu per arribar als joves és la presència activa a les xarxes socials. “Estan acostumats a consumir i compartir continguts via 'podcast' i, per tant, ens ajuden en la difusió. Els tenim molt en compte”, assenyala la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell.

Molt camp per córrer a La Xarxa

L’ús que RàdioSeu fa de La Xarxa es redueix als continguts informatius. Abans dels butlletins propis emet els de La Xarxa i també aporta notícies i cròniques de l’actualitat local que poden ser d’interès per a d’altres emissores. “No hem entrat a fons en les possibilitats que dóna La Xarxa”, admet Pujantell. El model actual de la plataforma ha deixat enrere les grans franges de directe a les quals les ràdios locals es podien connectar via satèl·lit. En lloc d’això, ofereix un gran banc de continguts descarregables, que les emissores han d’estudiar com encaixar dins les seves graelles. “Tard o d’hora ens hi haurem de posar”, conclou.

Propers reptes

Coincidint amb el trentè aniversari RàdioSeu afrontarà dos canvis importants. El primer, la renovació del web per adaptar-lo als dispositius mòbils. El segon és la renovació de la imatge sonora. El que possiblement caldrà deixar per més endavant és el trasllat de la seu de l’emissora. Ubicada al nucli de Castellciutat, als afores del terme municipal, ocupa unes instal·lacions que han quedat força antigues. “Fa anys que reivindiquem una nova seu al centre de la ciutat per estar més a prop de tot. Ens facilitaria la feina diària i el contacte amb els veïns”, explica Pujantell. Caldrà esperar, doncs, per veure si aquesta petició és finalment atesa.

segueix-nos «