Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Solsona FM

03/12/2015 12:00h

Solsona FM compleix enguany una dècada tot i que l’origen d’aquesta ràdio municipal es remunta molt més enrera. Hereva de Ràdio Solsona, als anys 50, l’emissora local de la capital del Solsonès ha viscut al llarg de la seva història alts i baixos constants fins que al 2005 es va constituir en emissora municipal fruit, en bona part, de la reivindicació històrica de la societat solsonina. Durant aquesta última dècada, Solsona FM, s’ha fet un lloc en l’àmbit comunicatiu de la ciutat gràcies a l’aposta pels informatius de proximitat i a l’oferta d’entreteniment que fan possible els col•laboradors. 

Els informatius, pal de paller

Des dels seus inicis, Solsona FM ha fet dels informatius un dels seus trets identificatius. Actualment es fan butlletins diaris i un informatiu setmanal amb el més destacat de l’actualitat solsonina.

Solsona FM també és una referent informatiu de tota l’actualitat política de la ciutat: programes de debat, especials durant les campanyes municipals ... tot plegat amb el segell d’independència que aquesta ràdio local ha aconseguit gràcies al Consell de la Comunicació que vetlla per la pluralitat i veracitat dels continguts informatius de Solsona FM.

Aposta per l’entreteniment

La graella de Solsona FM es complementa amb una important oferta de continguts d’entreteniment que són possibles gràcies a la implicació desinteressada dels nombrosos col•laboradors que té l’emissora.

Programes com ‘El vermut’, un dels primers magazins de cap de setmana que es va emetre a Solsona FM, 'Camins', un espai fet íntegrament per la gent gran, o ‘L’Asterisc’, repàs a l’actualitat espotiva, són només alguns exemples dels programes que la ràdio local de Solsona ha emès al llarg d’aquests deu anys gràcies als col•laboradors amateurs.

Actualment, la graellla de Solsona FM compta amb dos magzins d’entreteniment; ‘La pilona’, els caps de setmana, i el ‘Descobreix’, que recull el més destacat de l’activitat cultural a la ciutat.

L’emissora també dedica una part de la graella a la música amb espais com l’històric ‘Entre tots’. La resta de la programació es complementa amb l’intercanvi de programes a través de La Xarxa de Comunicació Local.

La participació de les escoles

Solsona FM, implicada en el dia a dia de la ciutat, també fa de plataforma d’escoles i instituts per posar en pràctica aquells continguts que els alumnes aprenen a classe relacionats amb la comunicació. D’alguna manera tots els centres participen al llarg de la temporada en algun programa de l'emissora.

Una iniciativa que, qui sap, potser també ajuda a generar noves vocacions entre els més petits i, de retruc, assegura el relleu generacional d'aquesta emissora municipal que aspira a seguir celebrant aniversaris. 

segueix-nos «