Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem TAC 12

29/10/2015 12:49h

TAC 12 és una de les televisions de proximitat públiques més joves. Va ser creada el 2009 a instàncies de set ajuntaments del Tarragonès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, amb l’objectiu de dotar aquestes comarques d’un canal de servei públic que apostés fort per la informació local. Des de llavors, TAC 12 s’ha mantingut fidel a aquest precepte fundacional i ha fet del seguiment de l’actualitat local el seu pal de paller. Sota la direcció del periodista tarragoní Xavier Abelló, el canal, amb un equip d’11 persones, ha consolidat una graella encapçalada per l’informatiu ‘Notícies 12’, que condueix cada dia a les 14h la cap de redacció, Roser Marquès.

Els programes informatius, en ‘prime time’

Amb tot, la majoria de programes de producció pròpia s’emeten en el ‘prime time’ local, de 20h a 24h. En aquesta franja s’inclouen ‘Saló de plens’, sobre l’activitat política del Camp de Tarragona, en especial dels vuit municipis que impulsen el canal: Tarragona, Salou, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Constantí, Montblanc i Altafulla. I també ‘L’entrevista’, un espai de converses en profunditat a personatges d’actualitat.

En el terreny esportiu, ‘Dorsal 12’ acosta cada dilluns tota l’actualitat del Nàstic, però també de la resta d’equips i disciplines que es juguen a la demarcació.

Debut en l’entreteniment

El treball de la redacció d’Informatius se centra, doncs, a fornir de continguts aquests programes. Enguany, però, TAC 12 ha volgut també posar el peu en l’entreteniment, un gènere poc sovintejat a les televisions locals. Una decisió esperonada pels bons resultats obtinguts després de prendre part en els magazins d’entreteniment de La Xarxa, ‘País km 0’ i 1món.cat’. Aquesta temporada, doncs, el canal ha estrenat el magazín ‘Fem que passi’, que cada setmana dóna un gir divertit i curiós a l’actualitat. Amb Carles Cortés i Jordi Vinyoles al capdavant, combina les entrevistes en directe a plató amb connexions al carrer per descobrir la cara menys coneguda de personatges populars que estan de pas per les comarques tarragonines.

Una altra aposta de la temporada és el canvi de format del programa cultural ‘Auditori 1.2’, conduït per Jordi Cartañà i Joan Reig, bateria d’Els Pets. L’espai s’ha traslladat a plató i inclou entrevistes i actuacions en directe.

La seu de TAC 12 està molt a la vora del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, amb el qual té un acord de col·laboració per compartir platós i continuïtat. Actualment, el canal emet en TDT i ofereix els continguts a la carta a www.tac12.tv.

segueix-nos «