Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Media

Coneguem Televisió de Vandellòs

22/09/2015 12:25h

Corria l'any 1993 quan un grup de veïns de Vandellòs va decidir gravar els actes de la festa major i emetre'ls per televisió gràcies als coneixements d'electrònica d'un dels impulsors de la idea. Qui els ho havia de dir aquells veïns... acabaven de posar, sense ser-ne conscients, la primera llavor del que avui és Televisió de Vandellòs.

 

 

Del periodisme amateur a la professionalització

L'èxit d'aquella retransmissió casolana va propiciar que dos anys més tard es repetís l'experiència. La bona rebuda, altra vegada, dels veïns de Vandellòs va donar ales a un projecte que continuava sent molt amateur, però que per primera vegada rebia el suport institucional per poder adquirir un mínim de material des d'on elaborar els programes i emetre'ls.

Jordi Marcó, jardiner de professió, va prendre el relleu i va impulsar la televisió dotant-la cada vegada de més continguts elaborats per professionals del periodisme i la comunicació. 

Emissions des de la casa del secretari municipal

La casa del secretari municipal, en desús, es va convertir en la seu oficial de la Televisió de Vandellòs. Encara avui, el servei de continuïtat de la televisió està ubicat a la cuina d'aquestes dependències municipals. El menjador fa de redacció i el plató fa alhora funcions d''office'. Però tot això, té els dies comptats.

La progressiva professionalització de la Televisió de Vandellòs, avui amb una plantilla de tres periodistes, un tècnic i dos col·laboradors, i la voluntat ferma d'unir-se amb Ràdio L'Hospitalet de l'Infant, divisen un horitzó ben diferent. En un parell d'anys està previst el trasllat de la televisió i la ràdio en unes noves instal·lacions que es faran al nou Casal d'Entitats que s'ha de construir a l'Hospitalet de l'Infant.

Informació de servei i aposta pels reportatges 

Actualment Televisió de Vandellòs emet un informatiu diari que repassa tota l'actualitat de la jornada tant a l'Hospitalet de l'Infant com a Vandellòs. L'informatiu, presentat per Helena Jiménez, es repeteix al llarg del dia. L'actualitat municipal es complementa amb la retransmissió dels plens de l'Ajuntament.

El reportatge és l'altre gènere pel qual ha apostat des dels seus inicis la Televisó de Vandellòs. Una manera d'acostar l'espectador als actes lúdics i festius, al treball que fan les entitats o a aquelles històries personals que no tenen cabuda a l'actualitat més rabiosa. Una finestra que Televisió de Vandellòs utilitza amb el 'DO Mestral', l'espai 'Reportatges de casa nostra', el 'Fet a casa' per donar a conèixer les empreses ubicades al municipi, o les col·laboracions amb 'La setmana' de Canal Reus.

segueix-nos «