Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

Coneguem Vídeo Ascó Televisió

16/12/2015 11:27h

Al pot petit hi ha la bona confitura, apunta el refranyer. La dita es fa certa a Ascó, un poble de la Ribera d’Ebre de 1.700 veïns que pot presumir de tenir una de les televisions locals més arrelades. Al llarg dels seus 30 anys, Vídeo Ascó Televisió ha combinat la vocació informativa amb la pedagògica, ja que ha esdevingut escola de periodistes per als més de 200 col·laboradors que hi han passat. Una trajectòria que també ha servit per reunir un patrimoni audiovisual impressionant, amb més de 10 mil cintes que han immortalitzat la història recent del municipi. El canal, de titularitat municipal i que emet per cable, té com a pal de paller un informatiu i un programa d’esports, ambdós setmanals. Els continguts també estan disponibles al web i al canal de Youtube de la televisió.

L’informatiu setmanal, el principal ganxo

‘Ascó Notícies’ acosta cada diumenge el més destacat de l’actualitat de la setmana en un format de 25 minuts que inclou cròniques i una entrevista. Presentat per la coordinadora de Vídeo Ascó Televisió, Roser Jordà, també inclou un apartat de notícies de la comarca, gràcies a la col·laboració oberta amb Canal Terres de l’Ebre. Un acord que permet als dos mitjans compartir cròniques i, en el cas de la televisió asconenca, ampliar la difusió dels seus continguts més enllà del municipi. També els diumenges ‘El Setmanal’ recull els principals actes socials i culturals que s’han celebrat en els darrers dies.

L’altre puntal de l’oferta informativa és l’espai ‘Multiesport’, que cada dilluns repassa l’activitat esportiva del cap de setmana, que és abundant i variada. El futbol, amb el Futbol Club Ascó a la Tercera Divisió, i disciplines com l’atletisme, la petanca, l’handbol i el tir al plat estan en el punt de mira del programa.

La difusió esportiva ha valgut al canal diferents reconeixements, com el premi que el 2009 li va atorgar la Federació Catalana d’Handbol per l’atenció dedicada a aquesta modalitat. De fet, ‘Multiesport’ no perd de vista cap competició on participen dues esportistes locals amb una forta projecció nacional i internacional, com l’atleta Marce Garcia i la tiradora Sònia Franquet. A més, entre setmana s’emeten els partits enregistrats durant el cap de setmana.

Un dels propers reptes del canal és recuperar l’emissió diària de l’informatiu i engegar una tertúlia esportiva. En aquesta línia treballa l’equip de Vídeo Ascó Televisió, format per sis persones, entre periodistes, tècnics i professionals centrats en la digitalització de l’arxiu.

La història recent d’Ascó, en imatges

La televisió esmerça grans esforços a digitalitzar i documentar el fons audiovisual creat al llarg de tres dècades. Són cintes que conserven algunes imatges icòniques d’Ascó, com la de l’antiga barca que transportava persones, vehicles i animals de riba a riba de l’Ebre. També hi ha vídeos de l’inici de la posada en marxa de la central nuclear, a mitjans dels 80. I també imatges de grups catalans de renom com Els Pets, Sopa de Cabra, Sau o artistes com Pepe Rubianes o Norma Duval.

segueix-nos «