Dilluns 26

Agost de 2019

La Xarxa

Mèdia

'El Fanalet', Premi RAC 2014 de Montcada Ràdio

16/02/2016 10:15h

Ràdio Associació de Catalunya va distingir el 2014 aquest magazín de Montcada Ràdio com a millor espai de ràdio local. Presentat pel periodista Jesús Abad, ‘El Fanalet’ proposa cada setmana un temps d’anàlisi i reflexió sobre temes d’actualitat local, a partir d’entrevistes i reportatges. No és l’únic guardó que ha aconseguit l’emissora. El 2007 va recollir el premi de la Diputació de Barcelona al millor programa de radio local per l’espai literari ‘El basar de la cultura’, que ja no està en antena. 

De l’oferta actual, destaca un programa didàctic: ‘Montcada in english’, pensat per a l’aprenentatge de l’anglès. Cada setmana, Martin Westinner proposa aproximar-se a un tema des de l’anglès i el castellà. 

Un altre pilar de la graella són els programes musicals. N’hi ha un bon grapat. El més antic, ‘Aqualung’, versa sobre músiques del món. ‘Mestizoo’ té al capdavant Rubén Sierra, component de La Pegatina, amb la rumba com a protagonista. Un altre exemple és ‘Getback’, centrada en música dels Beatles.

Finalment, l’emissora completa la programació amb connexions amb La Xarxa. Així, emet els informatius i un reguitzell d’espais que li proporciona aquesta plataforma de suport als mitjans locals: el magazín ‘La tarda’, l’esportiu ‘En joc’ i els didàctics ‘Som terra i ‘Valors a l’alça’.

segueix-nos «