Dilluns 22

Juliol de 2019

RÀDIO MÓRA LA NOVA

Ràdio Móra la Nova, la il·lusió d’un projecte conjunt

L’emissora va començar a emetre fa 35 anys per iniciativa d’una colla d’aficionats i està adherida a La Xarxa

11/03/2019 19:52h

La Xarxa

Ràdio Móra la Nova compta amb una gran producció pròpia i estable, gràcies a l’esforç de mitja dotzena de col·laboradors que fan que no tingui res a envejar a d’altres emissores locals del seu nivell. Alguns d’ells encara són membres fundadors, com Salvador Alegria i Rosa Llop que presenten programes com ‘Fem memòria’ i ‘Lletres a cau d’orella’ o ‘Cafè literari’, al costat de Paco Sanahuja i Sònia Moreno. A més, Antonio Montaña s’encarrega de l’informatiu ‘El setmanal’ i Adri Melchor i Marta Betlla de l’espai musical ‘Era del Rock’. El camí fins a aquest punt no ha estat fàcil.

Uns inicis modestos

Una colla d’aficionats van proposar a l’Ajuntament la creació d’una ràdio municipal el 1983 i un any després, coincidint amb la festa major, l’emissora començava a emetre de manera regular. La falta d’equips tècnics i de personal va limitar la programació a dues hores al dia. També es va crear el logotip que recordava les inicials de Móra la Nova reflectides a l’aigua del riu i que ha perdurat fins avui amb algunes variacions.

La graella es va anar eixamplant per l’augment de col·laboradors que es van implicar en el projecte, que va tenir una gran acollida sobretot entre els més joves. La ubicació dels estudis van passar d’una modesta caravana a uns equipaments més moderns. La concessió d’una freqüència oficial (107.3 FM) va anar acompanyada d’una major potència d’emissió i constants renovacions tècniques per adaptar-se a la modernització del sector.

Un planter de professionals

Ràdio Móra la Nova és una emissora adherida a La Xarxa de Comunicació Local i, entre altres mèrits, ha servit de planter per forjar molts professionals del sector al territori.

segueix-nos «