Dilluns 22

Juliol de 2019

RÀDIO PUIG-REIG

Ràdio Puig-reig, la combinació perfecta entre modèstia i professionalitat

L’emissora adherida a La Xarxa es va fundar fa 37 anys i ha tirat endavant gràcies als voluntaris i l’Ajuntament

27/02/2019 17:42h

La Xarxa

Ràdio Puig-reig (107.3 FM) és una emissora pública de ràdio amateur que emet programes propis només els caps de setmana i festius. La resta de dies es nodreix de la graella de continguts que ofereix La Xarxa de Comunicació Local.

L’efemèride que va marcar els inicis

L’emissora va començar a emetre el novembre de 1981, coincidint amb el 700 aniversari de la carta de poblament atorgada per l’ordre del Temple als habitants de Puig-reig. Els esforços d'un grup de joves aficionats al periodisme i l’electrònica va ser decisiu per posar en funcionament la ràdio, en una dependència municipal cedida per l’Ajuntament i un pressupost modest.

El voluntariat, la clau de tot

Des dels inicis, Ràdio Puig-reig es va convertir en una escola per als aficionats al mitjà. I és que va ser la primera i, durant força temps, l'única emissora de la comarca. Funcionar amb voluntaris no ha impedit cobrir els esdeveniments més destacats ni l’actualitat informativa del territori. Així, des de l’emissora s’han explicat de primera mà eleccions, esports, festes com la Patum de Berga i esdeveniments com el Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya Centre.

Ràdio Puig-reig disposa de col·laboradors als principals municipis del Berguedà que ajuden a difondre l’actualitat de la comarca. El mitjà també promou activitats culturals, com concerts, festes i conferències, com el 'Fòrum10 comunicació'.

Una trajectòria premiada

La seva tasca ha estat reconeguda amb el Premi de Ràdio Associació de Catalunya (1996) i el Premi Nacional de Comunicació (2008), en la categoria de Comunicació de Proximitat, al seu director Josep Genescà, impulsor i director del projecte.

 

segueix-nos «