Diumenge 26

Maig de 2019

Barcelona lliura les 25 Medalles d'Honor de la Ciutat

El guardó reconeix la contribució dels premiats a la consciència ciutadana i cívica

27/11/2008 11:46h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha lliurat les Medalles d'Honor de la Ciutat a 25 persones i entitats que han contribuït al desenvolupament d'una consciència ciutadana i cívica a Barcelona. El guardó reconeix el mèrit dels premiats en l'àmbit de l'associacionisme, la feina social, la comunicació, la cultura, l'educació, l'economia i l'esport, entre d'altres disciplines. Un màxim de 5 medalles s’atorguen a proposta del Consell Plenari i un màxim de dos són propostes de cadascun dels districtes.

Les cinc persones i entitats guardonades a proposta del ple han estat:

- L'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, per la difusió dels valors de l'ONU que realitza des de 1962.
- Ca La Dona, per les seves aportacions al moviment feminista.
- Luís del Olmo, per la seva trajectòria professional en el periodisme.
- Armand de Fluvià, per la contribució a la genealogia i el seu actiu paper en el desenvolupament del moviment gai a Catalunya.
- Núria Feliu Mestres, per la seva dedicació artística al món de la cançó.


Els altres guardonats amb la Medalla de Honor de la Ciutat ho han estat a proposta dels deu districtes de Barcelona:

Ciutat Vella: Esbart Català de Dansaires i Francesc Xavier Cordomí, per la seva dedicació a l'associacionisme i a la cultura tradicional.
Eixample: Col·legi Escolàpies Llúria i Maria Lluïsa Longan, per la defensa dels drets socials des del moviment veïnal.
Sants-Montjuïc: El sastre Enric Ricart García i Josep Xarles Santaló, pel seu compromís veïnal.
Les Corts: Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i l'Institut d'Estudis Superior d'Empreses (IESE).
Sarrià-Sant Gervasi: Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià i la Taula de Cors de Sarrià Sant Gervasi, per la seva contribució al cant coral.
Gràcia: Albert Mussons, a títul pòstum, pel seu compromís amb el món associatiu i la labor de dinamització social i cultural d'Isabel Sanagustín.
Horta-Guinardó: Els Lluïsos d'Horta per la seva oferta d'activitats formatives i al Consell de la Joventut del districte.
Nou Barris: Centre Eulalienc i al pedagog Constantí Sotelo per la seva dedicació a la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris i a la Coral Canticòrum.
Sant Andreu: Associació de festes del barri dels Indians i a Manuel Penín, per la seva important contribució al desenvolupament de la lluita grecoromana a Barcelona i Catalunya.
Sant Martí: Maria del Carmen Corbalán Ortiz pel seu activisme veïnal i Luciano Pérez Valdeolivas, per l'impuls que ha donat a la Casa de Conca i la seva prolongada trajectòria en el moviment de les entitats culturals regionals a Barcelona i a Catalunya.

segueix-nos «