Dilluns 26

Agost de 2019

Barcelona ret homenatge al poble japonès un mes després del terratrèmol

S'ha fet un minut de silenci al parc de Cervantes

11/04/2011 18:50h

Barcelona ha retut homenatge aquest dilluns al poble japonès amb un minut de silenci que s'ha seguit al parc de Cervantes a les 14.46h, l'hora en què el passat 11 de març es va produir el terratrèmol que va causar més de 13.000 morts i 13.000 desapareguts al Japó. A més del minut de silenci, s'ha plantat un roser d'una espècie originària del Japó a l'espai dedicat a l'Àsia del parc, on s'ha celebrat l'acte d'homenatge a les víctimes del terratrèmol i posterior tsunami que va afectar les zones de Sendai, Fukushima, Miyagui i Kobe, ciutat agermanada amb Barcelona.

Des que es va tenir notícia de la catàstrofe, l'Ajuntament de Barcelona, ciutat en la qual viuen 1.435 japonesos, ha expressat el seu suport i solidaritat amb el poble japonès, així com la seva admiració per l'actitud serena amb què afronta la catàstrofe. El mateix dia, l'alcalde, Jordi Hereu, es va posar en contacte amb el cònsol general del Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki, per manifestar-li la seva disponibilitat, i aquest dilluns tots dos han participat en l'homenatge. A més, l'Ajuntament de Barcelona va manifestar la seva disposició de col·laborar en aquells àmbits en què pogués ser útil a la reunió de la comissió d'emergències de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), i el Ple municipal de març va aprovar una declaració institucional i va fer un minut de silenci per expressar el condol i la solidaritat de la ciutat amb el poble nipó.

Catalunya, i en particular l'àrea de Barcelona, concentra el 70% de totes les empreses japoneses establertes a Espanya i la capital catalana manté des de fa anys excel·lents relacions amb ciutats i entitats japoneses.

segueix-nos «