Dilluns 23

Setembre de 2019

El Carme: de clínica a Centre Cívic i Cultural de referència per Badalona

L’enderroc de l’immoble donarà espai a un nou edifici singular

20/03/2009 12:00h

Badalona comptarà d'aquí a un parell d'anys amb un nou edifici que substituirà l'immoble i les funcions de l'antiga clínica del Carme, situada al carrer de Francesc Layret, en ple barri del Centre. El projecte, dissenyat per l'estudi Martínez Lapeña- Torres Arquitectos i que tot just s'acaba de presentar, donarà cabuda a un Centre Cívic i Cultural pensat per als badalonins de totes les edats però també serà un espai de referència per tota la ciutat, siguin del barri que siguin ja que disposarà d'un edifici de formes singulars.

Abans de res, i de cara al mes d'agost, es preveu l'enderrocament de l'antic edifici de la clínica del Carme, en desús des de l'any 2003. A partir d'aquell moment es començarà a donar forma a aquest projecte amb dues vessants a destacar. D'una banda serà un espai de referència per tota la ciutat ja que l'equipament disposarà d'espais pensats per als ciutadans de totes les edats amb una gran sala d'actes, una sala d'exposicions i serveis, zones per a la gent gran, una ludoteca infantil, una sala tecnològica pels joves, sales d'estudi, aules grans i petites i una zona per a tallers. Però de l'altra també serà un nou edifici amb caràcter i singularitats que el faran únic a Badalona. Segons l'arquitecte de l'estudi Martínez Lapeña- Torres Arquitectos, Elías Torres, el projecte s'ha ideat tot tenint en compte el diàleg existent entre l'entorn i els badalonins. A més també, ha explicat en roda de premsa, s'ha intentat de conservar certa singularitat física, per l'activitat que anteriorment s'hi produïa, motiu pel qual la presència geomètrica i els seus volums seran peculiars, ja que l'immoble sorgirà dels edificis que l'envolten.

El que sí conservarà aquest nou punt de centralitat del municipi serà el seu nom ja que l'equipament s'anomenarà El Carme. Per l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, és important disposar d'un edifici bonic però també valora la necessitat que aquest sigui alhora un pol d'atracció per tota la ciutat per les activitats que acollirà en un futur.

El nou Carme serà un edifici d'una superfície d'uns 3.500 metres quadrats repartits entre una planta subterrània, una planta baixa, quatre plantes pis i una planta superior de serveis. Tot plegat finançat íntegrament per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que podria ser una realitat d'aquí a uns dos anys i mig.

segueix-nos «