Dijous 26

Abril de 2018

El Dimoni de Badalona, cremat

Milers de persones assisteixen a la Cremada d'aquesta figura, una festa declarada d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya l'any 1991

11/05/2012 12:55h

Milers de persones han assistit aquest dijous a la nit, vigília de Sant Anastasi, a la Cremada del Dimoni de Badalona (Barcelonès), una festa declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1991.

'El dimoni que somiava un llumí', obra de Ramon Carreté, ha estat la figura demoníaca d'enguany de les Festes de Maig.

La devoció pel sant es remunta al segle XVII, amb la creació de la Confraria de Sant Anastasi i la institució del dia del sant com a jornada festiva. La Cremada del Dimoni, però, és una tradició molt posterior, que data del 1940, quan els membres de la confraria van iniciar el costum de cremar una figura demoníaca.

Tradicionalment, el disseny del dimoni té un contingut al·legòric evocador d’aspectes de la realitat actual o històrica, i la majestuositat de la figura, d’entre 12 i 15 metres, convoca molts ciutadans i ciutadanes, que el fotografien, el dibuixen o simplement l’observen. Els infants de la ciutat l’homenatgen, fent altres dimonis petits, que són posteriorment col·locats a la base de l'obra, amb la voluntat que es converteixin en centres durant la Cremada del Dimoni, han informat fonts municipals.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «