Diumenge 24

Març de 2019

El Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya s’ubicarà a Badalona

La seu se situarà a la fàbrica modernista del CACI, a la façana de mar

11/12/2009 20:59h

El Museu del Còmic i la il·lustració de Catalunya tindrà la seva seu a Badalona, tal com han acordat aquest divendres el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i els representants del sector. El projecte presentat per l’Ajuntament badaloní preveu situar el Centre a l’edifici de la Companyia Auxiliar de Comerç i la Indústria (CACI), que es troba a la façana marítima, al costat del nou port esportiu i pesquer.

La candidatura de Badalona ha estat la millor valorada de les quatre presentades, per davant dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sitges.

L'edifici del nou centre, una fàbrica modernista
L’edifici del CACI, obra de l’arquitecte Jaume Botey, va ser construït el 1899 per allotjar una fàbrica de colls de camisa de cotó. Es tracta d’una de les obres emblemàtiques de l’època industrial i representa un dels escassos vestigis del passat modernista de Badalona. L’edifici destaca per la seva construcció de ciment forjat com a estructura interior amb un exterior d’obra vista.

El CACI disposa d’una superfície útil de més de 4.000 metres quadrats en sis plantes i conserva íntegra l’estructura exterior. En la decisió d’ubicar a Badalona el Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya s’ha tingut en compte la bona accessibilitat amb transport públic, tant en tren com en metro, així com la seva localització al passeig marítim. També s’ha valorat que l’edifici del CACI és el que més s’adequa a la superfície necessària, així com el teixit social i cultural de Badalona, amb il·lustradors i dibuixants de reconegut prestigi com Jaume Passarell, Tomàs Marco i Enric Sió.

El Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya
La missió del Museu del Còmic serà la de preservar, investigar i difondre el llegat dels dibuixants catalans des del segle XIX fins a l’actualitat, esdevenint una eina al servei dels creadors de tots els temps i de sensibilització de la població envers els valors culturals del còmic i la il·lustració en tant que llenguatges transmissors de coneixements.

Els impulsors del projecte consideren que el Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya ha d’esdevenir un centre de referència a nivell internacional. El nou equipament pretendrà estimular els visitants a descobrir i experimentar el dibuix com a mitjà de comunicació, alhora que serà un espai dels creadors i un espai al servei dels agents del sector.

segueix-nos «