Dilluns 26

Agost de 2019

VOTV

Mercat de l'Audiovisual de Catalunya

Es posa en marxa el MAC 2013 amb sessions sobre "noves maneres d'entendre el món audiovisual"

L'alcalde de Granollers espera que el Mercat signifiqui "una aposta per la confiança en el sector"

22/05/2013 11:55h

ACN / La Xarxa

Àudio:

El Mercat Audiovisual de Catalunya 2013 de Granollers s'ha posat en marxa aquest dimecres amb les sessions del Pre-MAC. Es tracta d'una jornada dedicada a "les noves maneres d'entendre el món audiovisual", segons ha explicat el director de continguts del MAC, Lau Delgado. S'analitzaran conceptes com el "contingut de marca o la personalitat en línia". La jornada de dijous estarà dedicada, com és habitual, als mitjans de comunicació de proximitat. Aquest any destaquen les sessions de directius de la NPR -xarxa de ràdios públiques americanes- i de la WPBT -televisió pública del sud de Florida. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, espera que el MAC signifiqui una "aposta per la confiança en el sector".

El Mercat Audiovisual de Catalunya d'aquest 2013, que se celebra dimecres i dijous a l'espai Roca Umbert de Granollers, porta per lema 'Nous models per a nous contextos', tenint en compte les necessitats canviants del sector. En aquest sentit, la gran novetat d'aquest any és el Pre-MAC, que es farà durant tot aquest dimecres. Seran sessions especialitzades a formar professionals del sector, ja sigui en l'àmbit tecnològic o en el de la gestió. Al llarg del Pre-MAC es tractaran temes relacionats amb les noves maneres de crear, distribuir i finançar projectes audiovisuals. S'analitzaran conceptes com el contingut de marca o la personalitat en línia de les produccions audiovisuals. Són sessions dedicades "a noves maneres d'entendre el món audiovisual", segons ha explicat el director de continguts del MAC, Lau Delgado, durant la presentació. El Pre-Mac també compta amb sessions sobre el 3D.

MAC

Dijous hi haurà la jornada central del MAC, dedicada com és habitual als mitjans de proximitat. Destaquen les ponències de directius de la NPR -xarxa de ràdios públiques americanes- i de la WPBT -televisió pública del sud de Florida. També està prevista una ponència sobre 'Recursos Públics i Mitjans de Proximitat', a càrrec del secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Josep Martí, i el conseller delegat de La Xarxa de Comunicació Local, Francesc Pena. Lau Delgado ha qualificat el Pre-Mac i el MAC com "dos móns diferents però clarament complementaris". En aquest sentit, ha afegit que les fronteres de la producció audiovisual són "cada cop més escasses". "Ara un productor audiovisual pot estar fent aplicacions per a mòbils", ha subratllat.

Aposta per la confiança

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda al MAC 2013. En la seva intervenció, ha explicat que el certamen ha canviat alguns formats per adaptar-se a la crisi. Es referia a la supressió dels estands, que aquest any s'han canviat per unes taules que serveixen d'espai de diàleg perquè les empreses expliquin els seus projectes. Mayoral, d'altra, banda, espera que el MAC ajudi a recuperar la confiança en el sector. La presentació també ha comptat amb el director de l'Àrea de Desenvolupament Empresarial de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Edgar Garcia, que ha anunciat que "en breu" hi haurà noves convocatòries d'ajuts per a empreses de la producció audiovisual. Seran ajudes destinades a replantejar models i projectes empresarials.

segueix-nos «