Dijous 27

Juny de 2019

BTV

L'any 2016 estaran enllestits els nous accessos ferroviaris al Port de Barcelona

La Generalitat i el Ministeri de Foment han signat el protocol que ha de fer possible la construcció de les noves vies que incorporaran l'ample europeu. L'obra es licitarà abans de final d'any

04/09/2013 16:07h

La Xarxa


Durant l'acte, el president català, Artur Mas, ha celebrat que la inversió corregeixi un error històric com ha estat apostar per altres infraestructures ferroviàries menys necessàries i ha tornat a defensar la necessitat de la construcció del Corredor Mediterrani, que enllaçarà amb els nous accessos al Port. Mas ha dit, en castellà i perquè l'entenguin i no el malinterpretin, que l'obra no és un caprici dels catalans, sinó que és una infraestructura clau per a l'economia espanyola.

A més, el president de la Generalitat ha aprofitat per fer una crida a què l'entesa que ha fet possible l'acord d'avui es pugui estendre a d'altres àmbits, en clara referència a la consulta. De la seva banda, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha destacat la importància de l'obra i ha celebrat el grau de consens assolit entre les diferents parts implicades per fer-la possible. Els nous accessos tenen un pressupost de poc més de 100 milions d'euros que pagaran, a parts iguals, l'Autoritat Portuària i el Ministeri de Foment. A banda de Mas i Pastor, a l'acte també hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els presidents de Puertos de España, del Port de Barcelona, de Ferrocarrils de la Generalitat i d'Adif.

segueix-nos «