Dimecres 21

Agost de 2019

Les arts escèniques amateur es destapen al Badalona Escena

Les actuacions s’estrenen diumenge al Teatre Zorrilla

05/06/2010 08:00h

El cicle Badalona a Escena es posa en marxa aquest cap de setmana amb la intenció de mostrar la dansa, la música i el teatre que es fa a la ciutat. Al llarg d’un mes diferents companyies amateur d’arts escèniques presenten les seves propostes al teatre municipal, el Teatre Zorrilla. Els primers en fer-ho seran, aquest diumenge, els ballarins del Jove Ballet Clàssic, dirigit per Marisa Yudes. La novetat d’aquest any és que els projectes que s’hi faran al llarg del cicle, set en total, s’han triat a partir d’una comissió d’experts.

Un any més els badalonins tenen l’oportunitat de descobrir els projectes escènics que diferents companyies amateurs del municipi duen a terme. El Badalona a Escena és una oportunitat per totes elles de mostrar els seus treballs en un escenari professional. Els primers en trencar el gel són, aquest diumenge 6 de juny, a les 19h, el Jove Ballet Clàssic de Badalona que han apostat per una primera part que es presenta sota el títol Prodigio di Europa- Mozart, mentre que la segona part arriba amb el nom Escenes de Baetulo. Una segona part amb un caràcter molt badaloní ja que comptarà amb la col•laboració dels Estaferms de la Confraria de Sant Anastasi, els textos de Joan Soler i Amigó i la narració d'Andreu Solsona. A banda dels quatre solistes i el cos de ball, de més de 15 ballarins, també hi participaran en l'espectacle una dotzena d'alumnes de l'Escola de Dansa Marisa Yudes.

Aquesta proposta de dansa és una de les set que es veuran al Badalona a Escena i que ha estat escollida d’una desena d’espectacles més. Aquest any la organització del cicle ha optat perquè una comissió d’experts fos la responsable de triar i programar cada un dels projectes. Des de la regidoria de cultura, el director de l’àrea, Jordi Albaladejo, ha explicat que “el Badalona a Escena és una oportunitat per les companyies de fer una producció pròpia que els permeti guanyar experiència i a partir d’aquí fer propostes més arriscades”.

D’altres propostes que passaran pel Teatre Zorrilla són, el dia 11 de juny, Llarga nit de Silenci de la Companyia Marbernic i el Centre Parroquial de Sant Josep; Madame de Sade, el 13 de juny, amb el grup de teatre Titània de l'Orfeó Badaloní i el 20 de juny serà el torn de la Dramàtica del Círcol qui presentaran l’obra Mala Sang. En dansa i música veurem també a l’Esbart Ciutat Comptal que juntament amb la Cobla Marinada ofereixen el concert Clàssic en Dansa. Tanca el cicle, el 4 de juliol, l’obra Vernissage de la Companyia Teatral Sergi BDN, en aquest cas interpretada i dirigida per Mar Serra.

A banda d’un cicle d’arts escèniques, també el cicle de jazz

El V cicle de Jazz de Badalona també ha arrencat i ho ha fet amb una novetat: el canvi d’escenari que passa del Zorrilla al recentment inaugurat Teatre El Principal. La programació però, també inclou actuacions en espais a l’aire lliure com el pati del Centre Cívic Dalt de la Vila, Torre Mena i el Parc de Ca l’Arnús.

A El Principal s’hi ha programat les actuacions de Granonet, Elisabeth Raspall Quartet, i Isamel Dueñas Trio, en un format íntim de cafè-teatre on presentaran els seus darrers treballs. També s’ha pensat en una proposta adreçada a tota la família amb una jornada de jazz al parc de Ca l'Arnús. Serà el 13 de juny amb música en directe al jardí romàntic. Per aquest espai hi passaran els alumnes del Conservatori Professional de Música de Badalona, la Vella Dixieland, i la Locomotora Negra, entre d’altres.

segueix-nos «