Dilluns 26

Agost de 2019

Neix a Barcelona el festival de cinema asiàtic Casa Àsia Film Week

La mostra, que se celebra entre el 6 i el 12 de juny, pren el relleu al BAFF, que va tancar portes l'any passat

31/05/2011 12:35h

Casa Àsia de Barcelona ha acollit la presentació del nou festival de cinema asiàtic de Barcelona, Casa Àsia Film Week (CAFW), dirigit per Menene Gras i que pren el relleu al reconegut festival de cinema asiàtic BAFF, que va tancar les seves portes el 2010, informen els organitzadors de la mostra. El festival, que se celebrarà des del 6 fins al 8 de juny a Casa Àsia i des del 9 fins al 12 als cines Girona de Barcelona, presenta 30 cintes, 11 de les quals competint en la secció oficial, que reflecteixen la varietat cinematogràfica a Àsia i comprenen tots els gèneres, des de la comèdia fins al drama, passant per la ciència-ficció o el cinema musical de Bollywood, informa Efe. Les entrades anticipades ja estan a la venda des del passat 24 de maig.

Les pel·lícules, la majoria inèdites i de producció recent, estan signades per directors tant novells com consagrats, cas de les dues realitzadores xineses que visitaran aquesta edició: Ann Hui i Hu Mei. Ann Hui és una de les realitzadores més representatives del cinema de Hong Kong i rebrà en aquesta primera edició del CAFW el Premi Casa Àsia Film Week Honorífic 2011 per la seva carrera.

De la seva banda, Hu Mei és una de les figures del cinema xinès que promet estar cada vegada més present en les pantalles occidentals. En aquest festival, presenta la seva última pel·lícula, 'Confuci'. Per a Hu Mei, la pel·lícula és una manera de mostrar l'esperit nacional dels xinesos. "Espero que la majoria de ciutadans xinesos pugui acceptar Confuci tal com el veuran en el llargmetratge", afirma en un comunicat de l'organització.

Especial atenció a les produccions de Hong Kong

Les projeccions s'emmarquen en tres seccions diferents: Secció oficial, en què competiran 11 pel·lícules asiàtiques de recent producció; Panorama, que recull sis de les millors produccions d'aquest continent dels últims dos anys, i finalment, Retrospectiva, dedicada a Ann Hui.

La cinematografia de Hong Kong tindrà un paper destacat en aquesta primera edició, gràcies a la col·laboració del Hong Kong Economic and Trade Office a Brussel·les. Dues de les millors produccions d'enguany procedents de l'esmentat enclavament serviran per obrir i tancar el certamen: el 9 de juny, 'Reign of Assassin' de John Woo i Chow-bin Su per a la inauguració, i el 12 de juny, 'The Stool Pigeon' de Dante Lam, per a la cloenda, especifica el web de la mostra. L'esdeveniment també comptarà amb la presència de dues sessions especials inèdites: la preestrena de la pel·lícula 'Confuci' i la projecció en homenatge al Japó de la superproducció 'Space Battleship Yamato', del cineasta Takashi Yamakazi. A més, amb aquesta cita cinematogràfica neix el Premi Casa Àsia Film Week, que distingirà el millor llargmetratge de la secció oficial.

El BAFF, en el record

La nova mostra pren el relleu al BAFF, el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona que va deixar de celebrar-se l'any passat després de 12 edicions, en les quals va aplegar més de 100.000 espectadors i va projectar més de 500 llargmetratges de diferents països asiàtics, segons s'apunta en el web del ja desaparegut festival.

segueix-nos «