Dimarts 18

Juny de 2019

Rubí obre la segona biblioteca més gran de Catalunya

La Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí s'ubica en una antiga nau d'una fàbrica metal·lúrgica

30/01/2010 18:48h

“Aquesta biblioteca ha estat, és i serà un centre fonamental per dinamitzar la vida cultura de Rubí. Un centre obert a tothom i per a tothom”, ha afirmat aquest matí el president de la Diputació, Antoni Fogué, en la inauguració de la nova seu de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.

Inaugurada l'any 1953, la biblioteca es va traslladar l'any 1987 al Complex Cultural L'Escardívol. Ara ho fa a l'antiga fàbrica «La Josa», on disposarà de 4.971 m2 de superfície útil, distribuïts en 4 plantes. La reforma de l'espai ha anat a càrrec dels arquitectes Màrius Quintana i Pau Sierra. L'equipament disposa, entre altres, d'espais de formació, una sala d'exposicions i un sala chill-out, on poder llegir i escoltar música de forma més relaxada.

Ofereix un fons inicial de 55.000 llibres, 6.500 documents audiovisuals i 262 subscripcions a diaris i revistes. També conté un fons especial sobre la dona i un altre sobre interculturalitat.

Porta el nom del mestre Martí Tauler (Palafrugell 1888-Rubí 1947), professor i director de les Escoles Ribas de la ciutat que durant molts anys va desenvolupar una tasca rellevant de difusió i promoció de la cultura al municipi.

Fogué ha estat acompanyat pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i l'alcaldessa de Rubí, Carme García Lores. També, han assistit a la inauguració el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador.

Tal com ha recordat l'alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, integrada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, s'ubica en una antiga nau d'una fàbrica metal·lúrgica de 8.000 m2, dels quals n'ocuparà més de la meitat, convertint-se així en “la segona més gran de Catalunya”.

Inversió de gairebé 2 milions<br/>Per a la posada en marxa del nou equipament, la Diputació de Barcelona ha aportat 1.792.000 € en concepte d'adquisició de fons documental i audiovisual, equipament informàtic i ajuts a la construcció, mentre que pel que fa a les despeses de funcionament i manteniment de la biblioteca, la Diputació hi dedicarà 247.000 € anuals.

segueix-nos «