Dimecres 21

Agost de 2019

Sis centres de Primària faran jornada intensiva el proper curs

S'oferiran activitats extraescolars per ajudar els pares a conciliar l'horari

09/07/2012 10:39h

NORMA LEVRERO

L'escola Pau Vila del Papiol, al Baix Llobregat, és un dels sis centres que a partir del mes de setembre faran, en un pla pilot, jornada intensiva a Infantil i Primària. Els 350 alumnes començaran les classes a les 9 del matí i acabaran a les 14 hores i a la tarda, l'AMPA i diverses entitats del municipi oferiran activitats extraescolars per aquells pares que no puguin conciliar l'horari amb els seus fills.

Segons l'equip educatiu, el nou horari ajudarà a millorar els resultats dels alumnes. Un altre dels beneficis és que els pares podran reduir despeses fent menys viatges a l'escola o estalviant-se, si volen, el cost del menjador, que se seguirà oferint.

El centre ja havia sol·licitat el curs passat fer jornada compactada però la Generalitat els la va denegar. Aquest setembre, i després de l'acord amb el consell escolar, s'han acollit a la prova pilot del departament.

El projecte comptarà amb una comissió de seguiment que avaluarà el funcionament. Aquesta comissió estarà formada per membres del Departament d'Ensenyament, pares i mares i mestres de l'escola. El centre confia poder aportar el seu gra de sorra per canviar la cultura contra la jornada intensiva establerta en la majoria d'horaris laborals i lectius.

segueix-nos «