Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

Mèdia

Els beneficis del vermut, a debat avui a 'País km 0'

El programa es realitza en directe des de Reus, de 18h a 20h

22/07/2014 09:25h

Un vi aromatitzat amb herbes i endolcit amb almívar i mistela esdevé, després d'un temps prudent de maceració, vermut. Aquesta beguda, dolça i aromàtica, s'ha convertit també en tot un símbol de Reus, on a principis del segle XX 30 empreses en produïen fins a 50 marques diferents. Aquest dimarts, l'equip de 'País km 0' desplaçat a la capital del Baix Camp, revelarà totes les anècdotes sorgides al voltant d'aquest licor.

Reus, capital del Vermut

El 30% del vermut que es distribueix a tot Espanya està elaborat a Reus. Per això, les principals empreses productores i el consistori reusenc han creat la marca 'Vermut de Reus', per potenciar el producte i la marca turística de la capital del Baix Camp.

La presentadora Marina Romero, acompanyada avui de la periodista de Canal Reus TV Elizabeth López, conversarà amb el regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació, Marc Arza. Sobre les propietats beneficioses del vermut, inicialment considerada una beguda medicinal i de la qual es diu que obre la gana, es debatrà amb el director de Vermuts Miró, Carles Prat, i amb la nutricionista de l'hospital Sant Joan de Reus Núria Guillén.

L'altre gran atractiu

Tot i els dubtes sobre si realment hi va néixer o si ho va fer a la veïna Riudoms, el cert és que Antoni Gaudí va passar els primers 16 anys de la seva vida a Reus, ciutat on l'arquitecte va deixar una petjada que ara es pot seguir a través del Gaudí Centre. Un equip del magazín visitarà aquest espai per conéixer més detalls sobre la joventut del pare de la Sagrada Família.

Però, a més, 'País km 0' completa avui les seves dues hores de ràdio i televisió en directe amb una conversa amb el president de Bravium Teatre, Jaume Amenós. També passarà pel set del programa l'escriptora Marta Magrinyà i el músic Joan Masdéu actuarà en directe per als seguidors de l'espai.

'País km 0' es pot seguir cada dia per una quarantena de mitjans locals.

segueix-nos «