Diumenge 24

Març de 2019

Municipis del Camp de Tarragona propers a la indústria petroquímica no tenen sirenes d'avís de risc

08/11/2018 11:13h

Ho ha alertat a La Xarxa Protecció Civil que reconeix que en punts com Reus i Cambrils hi caldrà fer un desplegament important. Aquest dijous sonaran més d'una 80a de sirenes a una 40a de municipis en la prova que es fa cada sis mesos per comprovar-ne el bon funcionament i els protocols d'actuació.

Hi ha una vintena de fàbriques químiques al Camp de Tarragona, i en canvi cap sirena que pugui avisar la població de Reus si mai es produeix un accident. Una anomalia que la responsable de Tecnologia de Protecció Civil, Raquel Canet, atribueix a la falta pressupost del Departament d'Interior. “Per desgràcia no tenim cobertes ara mateix totes les zones d'intervenció que per nosaltres són les prioritàries”. “Es va fer un esforç molt important a la zona de Tarragona perquè és un nucli industrial molt important on hi ha molts establiments que generen risc, però encara queda molta feina per fer allà". I posa Reus com a exemple on “el desplegament de sirenes haurà de ser important”.

I és que la capital del Baix Camp no és l'únic punt fosc que hi ha en aquest punt tan sensible del territori. Vila-seca i Salou necessiten també incrementar el nombre de dispositius que tenen actualment.

Fora d'aquesta comarca també falten sirenes a altres municipis amb important presència industrial com Parets del Vallès, al Vallès Oriental, o Esparreguera, al Baix Llobregat.

segueix-nos «