Dilluns 26

Agost de 2019

Reus es consolida com a referent internacional dels fruits secs

La seu permanent del Consell Internacional dels Fruits Secs s'instal·larà al Tecnoparc

03/06/2010 16:30h

L’Ajuntament de Reus i l’organisme International Nut and Dried Fruit (INC) han arribat a un acord per que el Mas Barrufet (ubicat dins el marc del Tecnoparc) sigui la seu permanent de la Fundació del Consell Internacional dels Fruits Secs. Això facilitarà que el Comitè Científic de la Fundació treballi conjuntament per sinergiar activitats i projectes de R+D, Salut i Nutrició en el sector dels fruits secs.

De cara al futur es preveu la creació d’un espai amb un Centre Internacional d'Interpretació i Educació dels fruits secs. Amb això Reus es consolida com a capital internacional en matèria de fruits secs, ja que es reforça la projecció internacional del parc tecnològic entre el sector. L’alcalde de Reus, Lluis Miquel Pérez assegura que projectes com aquest demostren una “gran capacitat de competir”.

El Mas Barrufet, té una superfície d’uns 4.500 m2. Aquí també s'hi ubicarà la plantació d'uns 2.500 m2 aproximadament, que contindrà dotze espècies diferents d'arbres de fruits secs i varietats. El fundador, president honorari i membre del Patronat i la junta directiva de l'INC, Antoni Pont, considera que el creixement de producció ha fet que hi hagués més necessitat d’espai i de “tenir oficines més grans per donar un servei més adequat”.

Congrés mundial dels fruits secs
A més, Reus treballa per convertir-se en la seu del Congrés Mundial de Fruits Secs l'any 2013. Precisament en aquesta data es preveu la inauguració oficial de la nova seu a l'edifici Mas Barrufet. En els últims anys ciutats com Santiago de Xile, Montecarlo o Pequín han estat les seus del congrés amb participació de més de 860 persones de 50 països d’arreu del món.

segueix-nos «