Diumenge 21

Juliol de 2019

Tarragona i Altafulla recuperen la vegetació de les dunes de Tamarit

La massificació de banyistes a l'estiu i el tràfic han malmès la zona fins exterminar-ne la flora. Per això, un grup de voluntaris ha treballat pel replantament d'espècies autòctones i la limitació d'estacionament de vehicles.

03/11/2012 21:56h

XARXANOTÍCIES.CAT / TAC 12


La jornada Viu la platja! ha servit per presentar el projecte de protecció dunar que duen a terme els ajuntaments de Tarragona i Altafulla, juntament amb l'Associació Mediambiental la Sínia i la col·laboració de la Fundació Biodiversitat.

Aquests dies la platja de Tamarit està sent l'escenari d'una acció de voluntariat per a la revegetació de les dunes. Durant anys la zona s'ha utilitzat d'aparcament per cotxes, a més la massificació de banyistes a les èpoques d'estiu han provocat el deteriorament de la platja i el seu entorn.

Des de finals d'aquest estiu la platja de Tamarit ha estat tallada al públic. Durant els mesos de setembre i octubre els grups de voluntaris han estat fent tasques de retirada de brosses, residus i l'eliminació d'espècies invasores. Poc a poc Tamarit ha anat recuperant el seu aspecte original. Per acabar la revegetació de la zona els voluntaris han plantat Burró i Farigola Marinera, les espècies autòctones de la zona.

Fèlix Alonso, l'alcalde d'Altafulla, ha valorat molt positivament la col·laboració entre els ajuntaments d'Altafulla i Tarragona ja que assegura que cada cop es mira menys pel medi ambient. Alonso creu que la zona estava molt malmesa i que no afavoria un turisme de qualitat "cada cop la gent es mira més que les platges i el seu entorn estiguin ben cuidats".

Per altra banda la regidora de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Castellarnau, ha explicat que amb aquesta iniciativa s'està donant una empenta a la natura ja que creu cada cop queden menys espais naturals. Castellarnau ha criticat que l'espai estava molt malmès a causa dels cotxes i la gent. "Amb la nova revegetació s'està deixant un espai fantàstic per totes aquelles persones que els hi agradi gaudir de la natura".

Per últim els voluntaris han protegit les zones replantades i han limitat la zona d'estacionament. La tasca més complicada serà la de conscienciar els usuaris que tinguin cura de la platja i del seu entorn.

segueix-nos «