Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Santi Vila: “Si en alguna cosa hem fracassat és amb la R3. Vinc amb un punt d'humiliació”

29/01/2015 11:20h

Àudio:

El conseller de Territori i Sostenibilitat reconeix que el desdoblament de la línia R3 de Rodalies Renfe és un dels reptes que quedaran pendents aquesta legislatura. Santi Vila és conscient que s'ha fet molta feina i s'han subscrit molts convenis amb el Ministeri de Foment “malgrat el dificilíssim context de relacions polítiques amb l'Estat”. Però si en alguna cosa hem fracassat és amb la R3. Només puc venir amb un punt de disgust i humiliació.

El conseller diu que és “especialment urgent” desdoblar el tram entre Montcada i Reixac i Vic. Entén les preocupacions dels alcaldes afectats i recorda que la Generalitat no hi pot fer gaire cosa “més enllà d'obrir expedients i alguna sanció, que són pessigolles”.

En declaracions a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local, el conseller de Territori ha anunciat que, a finals de 2015, els problemes de barreres arquitectòniques a l'estació de Tarragona estaran resolts. Pel que fa a les mobilitzacions i queixes promogudes des de l'Ajuntament, Santi Vila les respecta “perquè sempre està bé que el govern d'Espanya se senti pressionat” i posa èmfasi en les diferents cites electorals d'aquest 2015.

El conseller de Territori també ha confirmat que a partir del 5 de febrer els camions podran tornar a circular per la N-II entre Sils i Maçanet de la Selva. “En la mesura que anem desdoblant, anirem aixecant la restricció”, ha explicat. Vila, però, no descarta alguna restricció puntual més endavant en aquest tram “si les obres ho requereixen”.

Pel que fa a la situació política, Santi Vila ha carregat contra ERC després que aquesta formació hagi forçat la compareixença del president Mas a la comissió del frau fiscal del Parlament: “em sembla molt poc patriota”. Vila recorda que Artur Mas “sempre s'ha prestat a donar explicacions, no té cap ombra de sospita i una trajectòria impecable”. Segons el conseller, al govern hi ha un compromís clar per eradicar qualsevol tipus de corrupció: “i ara que estem negociant processos electorals aprofites i apunyales el de davant? Jo aquesta jugada no la veig”.

segueix-nos «