Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

Arriba la primera Gran Final radiofònica de 'Pica Lletres'

S'emetrà aquest diumenge a les 12h per emissores locals d'arreu del país

20/06/2014 09:26h

El concurs radiofònic ‘Pica Lletres' tancarà aquest diumenge la primera temporada amb l’emissió de la Gran Final entre alumnes de Vic i Vilafranca del Penedès. L’eliminatòria, conduïda per Lali Giner i Marc Lobato des de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, es podrà seguir a partir de les 12h per una dotzena d’emissores de tot el país.

Un centenar d’alumnes i professors viuran el duel lingüístic entre l'Institut de Vic i el Col·legi Sant Josep de Vilafranca del Penedès. Cada centre estarà representat per tres alumnes, que hauran de demostrar la seva habilitat a l’hora de lletrejar paraules, identificar barbarismes, resoldre embarbussaments o desxifrar el significat de frases fetes, entre d'altres proves. El centre que obtingui una millor puntuació en aquest seguit de proves serà proclamat guanyador absolut del concurs en una gala que durarà una hora i que inclourà l’actuació musical dels Filippo Landini.

El concurs mobilitza 400 persones

‘Pica Lletres’ ha estrenat enguany la versió radiofònica després de consolidar amb gran èxit el seu format original a les televisions locals. La primera edició ha mobilitzat alumnes i professors de 2n d’ESO de 12 centres de secundària d’arreu del país: Montblanc, l’Escala, Mataró, Vic, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès, Reus, Torrefarrera, Altafulla, Girona, Terrassa i Granollers. En conjunt, comptant-hi professors i companys d’aula, han estat més de 400 les persones implicades en el projecte.

 

Un dotzena de ràdios implicades

En cada programa els alumnes de dos centres s’han enfrontat a través de les ones des dels estudis de les seves emissores locals. En aquest sentit, ‘Pica Lletres’ està servint per acostar mitjans com la ràdio al públic més jove i engrescar-lo en un projecte educatiu d’àmbit nacional.

Les ràdios locals que emetran la Gran Final són Ràdio Montblanc-L’Espluga FM Ràdio; Ràdio l’Escala; Mataró Ràdio; Ràdio Vic; Ràdio Vilafranca; Cugat.cat; Reusdigital; EMUN FM Ràdio; Altafulla Ràdio; FeM Girona; Canal Terrassa i Ràdio Granollers.

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa de Comunicació Local fet en col·laboració amb emissores locals i produït per Antàrtida Produccions.

segueix-nos «