Dijous 17

Octubre de 2019

Mèdia

Comença a Vic el rodatge de la sèrie sobre l'impacte del 1714 al territori

La producció de La Xarxa compta amb suport de les televisions locals i el Tricentenari

15/07/2014 11:03h

La comarca d'Osona és avui el punt de partida del rodatge de la sèrie '1714, la guerra a comarques' sobre l'impacte de la guerra de Successió arreu del país. Produïda per La Xarxa, amb la col·laboració de les televisions locals i el suport del Tricentenari, el projecte resseguirà la petjada d'un conflicte cabdal per a la història de Catalunya des d'un prisma local.

Per a la gravació del primer capítol s'han escollit tres localitzacions: la plaça Major de Vic, on el cabdill de la resistència osonenca Bac de Roda va ser ajusticiat; l’ermita de Sant Sebastià, a Santa Eulàlia de Riuprimer, seu de la signatura el 1705 del ‘Pacte dels vigatans’ que va suposar l’entrada de Catalunya en el conflite; i el santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a les Masies de Voltregà, escenari dels fins fa poc desconeguts ‘Fets de la Gleva’.

Amb una imatge actual i format informatiu, la sèrie mostrarà les evolucions d'un correponsal de guerra; funcions que exerceix el periodista Janot Caba. A través dels diferents episodis, Caba recorrerà els diferents escenaris de l’enfrontament fent el relat en present dels fets històrics més destacats. També conversarà amb alguns dels historiadors que més han aprofundit en l’estudi de la guerra de Successió.

En antena l’11 de setembre

‘1714, la guerra a comarques’ és una producció de La Xarxa amb la col·laboració de VOTV, EL9TV i Canal Reus TV. La sèrie consta de 10 capítols de 15 minuts de durada que es podran veure per les televisions locals. L’estrena està prevista per a l’11 de setembre.

segueix-nos «