Diumenge 26

Maig de 2019

El teixit econòmic de Manresa aposta per invertir en el teatre Kursaal

Set empreses signen patrocinis amb un dels teatres de referència de Catalunya

29/04/2011 08:00h

Diverses empreses locals han donat suport econòmic al teatre Kursaal per tal que aquest equipament, que ha revolucionat la vida cultural a la Catalunya interior, pugui continuar tirant endavant els seus projectes i continuar oferint una programació de màxima qualitat. L’aportació de diferents empreses locals que aposten per la cultura permetrà que el teatre manresà pugui continuar sent un dels de referència a Catalunya, tenint en compte que l’any 2010 va comptar amb més de 75.000 espectadors.

En l’actual cicle econòmic, els equipaments culturals necessiten, cada vegada més, complicitat de recursos aliens, i no només públics. Sota aquest paràmetre el teixit industrial i comercial de Manresa s’ha mostrat sensible a un important projecte cultural com és el teatre Kursaal, que ha signat patrocinis amb set empreses i entitats del territori. Enguany, un 6% del total del pressupost de Manresana d’Equipaments Escènics (MEES) prové dels patrocinis, i la voluntat de MEES és que l’any vinent se'n pugui arribar al 10%.

Sectors molt diversos
Les empreses locals que han signat patrocini amb el teatre Kursaal són de sectors molt diversos com són Avinent (implantologia dental), el Grup Soler (elèctrica), Sala Team (automòbils), el Grup Santasusana (assegurances), la Fundació EMI (formació), Remsa (material d’oficina) i l’agrupació de comerciants UBIC-Manresa Comercial. El teatre Kursaal és un dels teatres de referència a Catalunya, amb més 75.000 espectadors l’any 2010.

Implicació amb el territori
Josep Santasusana, del Grup Santasusana, assegura que és important saber "invertir part dels beneficis per a la gent del territori i col·laborar amb el Kursaal anava com anell al dit". Joan Cortina, d’Avinent, destaca el "compromís" que té la seva empresa amb Manresa i la comarca i "col·laborar amb el Kursaal és una bona manera de visualitzar-lo". Per la seva banda, Isabel Galobart, del Grup Soler, també ha valorat molt positivament "que una part dels beneficis de l’empresa es pugui dedicar al Kursaal". Jordi Sala, de Sala Team, ha explicat que són "una empresa amb el cor manresà" i que "el Kursaal és una icona perfecta per apostar per la cultura". Des de la Fundació EMI, Alfredo Casas ha assenyalat que donar suport al Kursaal els "honora com a entitat". Finalment, per part de la UBIC-Manresa Comercial, Xavier Lanza ha destacat la necessitat de "lligar la cultura i l’oci d’anar a comprar" i en aquest sentit, ha valorat molt bé poder col·laborar amb el projecte del Kursaal per dinamitzar el comerç manresà mitjançant accions artístiques.

Projectes culturals i educatius
Col·laboracions com les d’aquestes empreses, que aposten per la difusió de la cultura, permetran que el Kursaal "pugui oferir espectacles de reconegut prestigi i qualitat artístiques en la programació de totes les temporades", assegura el gerent de MEES, Valentí Oviedo, que alhora afirma que també permetran "impulsar projectes com el servei educatiu i formatiu, que contribueixen a promoure la cultura i el coneixement dins de l'àmbit territorial".

segueix-nos «