Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

Mèdia

La Xarxa produirà una sèrie sobre el rastre del 1714 al territori

En col·laboració amb les televisions locals i amb el suport de Tricentenari

14/07/2014 15:21h

La Xarxa de Comunicació Local produirà a través de les televisions locals una sèrie documental sobre l’impacte de la guerra de Successió arreu de Catalunya. Amb el títol ‘1714, la guerra a comarques’, el projecte, que compta amb el suport del Tricentenari, comença a rodar-se aquest dimarts a Vic.

Amb una imatge actual i format informatiu, la sèrie resseguirà la petjada d’un conflicte cabdal per a la història del país alternant l’anàlisi sobre la dimensió dels episodis bèl·lics amb la descripció d’altres aspectes de l’àmbit social i cultural que ajudin el teleespectador a entendre com era el dia a dia dels catalans que van viure fa tres segles.

El joc entre el passat i el present, clau del projecte

El periodista Janot Caba exercirà de corresponsal de guerra i recorrerà els diferents escenaris de l’enfrontament fent el relat en present dels fets històrics més destacats. També conversarà amb alguns dels historiadors que més han aprofundit en l’estudi de la guerra de Successió des d’un prisma local.

Tot aquest contingut formarà part d’un informatiu que inclourà la recreació amb grafisme animat de mapes de guerra, reportatges sobre la vida quotidiana a principis del segle XVIII o l’ús actual dels edificis que van jugar un paper destacat en el transcurs del conflicte.

Cada capítol incorporarà també elements de ficció a través de les reflexions subjectives en forma de monòleg d’herois locals de l’època com ara Bac de Roda, Rafael Nebot, Marianna Copons o Rafael de Casanova. Tots ells, interpretats per diferents actors i actrius.

Inici del rodatge

La comarca d’Osona protagonitzarà la primera entrega de la sèrie i també el punt on, aquest dimarts, comença la gravació de les primeres escenes. Se n’han escollit tres localitzacions: l’ermita de Sant Sebastià, a Santa Eulàlia de Riuprimer, seu de la signatura el 1705 del ‘Pacte dels vigatans’ que va suposar l’entrada de Catalunya en el conflite; la plaça Major de Vic, on el cabdill de la resistència osonenca Bac de Roda va ser ajusticiat; i el santuari de la Mare de Déu de la Gleva, a les Masies de Voltregà, escenari dels fins fa poc desconeguts ‘Fets de la Gleva’.

Per analitzar aquests fets es comptarà amb l’anàlisi dels historiadors Santi Ponce i Jordi Vilamala.

En antena l’11 de setembre

‘1714, la guerra a comarques’ és una producció de La Xarxa amb la col·laboració de VOTV, EL9TV i Canal Reus TV. La sèrie consta de 10 capítols de 15 minuts de durada que es podran veure per les televisions locals. L’estrena està prevista per a l’11 de setembre.

segueix-nos «