Dijous 17

Gener de 2019

Montblanc i Girona inicien la ruptura institucional amb el rei d'Espanya

La ciutat de Vic declara 'persona non grata' el delegat del govern espanyol, Enric Millo

05/10/2017 09:50h

L'Ajuntament de Montblanc ha acordat per unanimitat retirar els honors que tradicionalment ha tingut la Casa Reial a la capital de la Conca de Barberà. És la reacció del consistori al contingut del discurs del rei Felip VI dimarts al vespre, en què va avalar l'actuació del govern espanyol contra el referèndum sense fer cap esment als ferits en les càrregues policials. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha dit a La Xarxa que espera que les ciutats de Cervera i Balaguer prenguin decisions semblants. 

 

Girona trenca amb la Casa Reial

A Girona, l'Ajuntament ha vetat la presència de representants de la Casa Reial o del govern espanyol en actes municipals i ha anunciat que el govern municipal tampoc no acudirà a actes organitzats per les institucions de l'Estat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas farà arribar al monarca els vídeos i documents on es veuen les càrreges policials de l'1 d'octubre.

A més de la brutalitat policial contra les persones que intentaven votar en el referèndum, la darrera gota que ha fet vessar el got de la paciència gironina ha estat el discurs de dimarts del rei Felip VI, en què no donava peu a cap diàleg.

Per això Madrenas, ha signat dos oficis qn què dona instruccions a totes les àrees del consistori -en especial, Relacions Institucionals i Protocol- perquè el trencament institucional sigui un fet. L'alcaldessa diu que ha pres la decisió per dignitat.

Enric Millo, 'persona non grata' a Vic 

Vic és primera ciutat del país a declarar 'persona non grata' el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i en demana la seva dimissió. L'Ajuntament ha aprovat una moció en aquest sentit amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de Plataforma Vigatana que s'ha abstingut.

segueix-nos «