Diumenge 26

Maig de 2019

Santpedor mostra el patrimoni més desconegut a tots els seus veïns

Aquest cap de setmana es podran visitar edificis emblemàtics com el campanar o el rellotge de la vila

30/04/2011 08:00h

La població bagenca de Santpedor organitza les primeres jornades de portes obertes a espais emblemàtics sota el títol Un patrimoni de col·lecció. Aquesta iniciativa permetrà als veïns de Santpedor i tothom aquell qui ho desitgi descobrir racons històrics i d’interès cultural del patrimoni local que no estan habitualment a l’abast de la població. L’activitat funcionarà durant tot el cap de setmana i permetrà veure espais tan curiosos com la fàbrica de Cal Clarassó, Cal Ballaró, les tombes del presbiteri o el campanar de l’església, entre molts altres.

La població de Santpedor posa durant tot el cap de setmana 25 elements del seu patrimoni local a l’abast de tota la població. Es tracta de les primeres jornades de portes obertes al patrimoni local.

L’èxit d’algunes visites puntuals que es van realitzar amb motiu de la Fira de Sant Miquel i de les Jornades Europees del Patrimoni va fer que les persones organitzadores d’aquests acte proposessin "que algun dia es fes alguna mena de marató de rutes en què es poguessin visitar llocs que normalment són desconeguts pels mateixos santpedorencs", segons ha afirmat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santpedor, Mireia Arenós.

Accions tot el cap de setmana
Les visites tindran lloc aquest dissabte i diumenge. Durant aquest dos dies es podran visitar 25 elements patrimonials en dues sortides pels voltants de Santpedor; aquest dissabte al matí, per la zona de l’Aiguamoll, la Sèquia i Santa Anna i Santa Maria de Claret i a la tarda, per la zona del Mas Llussà i diverses visites pel nucli de la vila. Aquest dissabte a la nit es durà a terme la segona edició de la representació teatralitzada del fets de 1808 al llarg de la ruta del Timbaler del Bruc, a càrrec del veïns de la vila. Aquest diumenge al matí el barri antic de Santpedor serà l’escenari del gran joc de la Pesta, que permetrà conèixer la vila medieval de la mà del grup d’animació de l’institut Guillem Catà.

Diumenge, edificis emblemàtics
Aquest diumenge a la tarda, de 17.00 a 20.00h, es podran visitar espais desconeguts per als propis veïns de la població com són el campanar, el rellotge de la vila, les tombes sota el presbiteri de l’església de Sant Pere, la Font de les Escales, Cal Clarassó -que serà seu del nou arxiu històric-, el celler del Sindicat Agrícola, el Convent de Sant Francesc, el Museu del Tractor i dues cases particulars: la destil·leria de Cal Ballaró i el celler de Cal Vinyes.

segueix-nos «