Dimarts 21

Maig de 2019

El Garraf impulsa l'agricultura ecològica per combatre l'atur

Una quinzena de persones ja s'hi han interessat

27/09/2012 22:52h

XARXANOTÍCIES.CAT / CANAL BLAU TV-MARICEL TV

Una quinzena de persones, a l'atur però amb vocació emprenedora, començaran a formar-se en agricultura ecològica a partir del mes vinent. Tindran formació tècnica, pràctiques sobre el terreny i se'ls facilitarà opcions per crear la seva pròpia empresa en aquest camp, així com una base de dades de possibles llogaters de terrenys.

El Consell Comarcal del Garraf, juntament amb l'agència de desenvolupament econòmic Node Garraf, presenta aquest programa de formació per donar noves oportunitats a gent emprenedora que busqui en el camp de l'agricultura ecològica una sortida laboral. Una de les línies del programa serà el foment del cooperativisme, segons explica Abigaíl Garrido, consellera de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal.

Subvencionat per la Diputació de Barcelona, els programes dirigits a potenciar l'agricultura ecològica a la comarca pretenen buscar noves àrees en què hi hagi possibilitats de fomentar la formació i ocupació laboral.

El cas de l'Eduard Huguet, de 24 anys
La comarca del Garraf té gairebé 300 pagesos cultivant la terra, segons les darreres dades de la mancomunitat Penedès-Garraf. És un sector minoritari, però ara la crisi podria portar més gent a conrear el camp com a sortida professional. En un sector que també pateix la crisi i altres factors com l'envelliment dels seus treballadors.

Ricard Huguet és un pagès de 24 anys que s'hi dedica per vocació. Fa sis anys va començar a aprendre l'ofici de pagès.

segueix-nos «